Längd

Aktiviteter och fjällupplevelser i Vålådalen

Närheten till storslagen natur och Fjällstationens faciliteter gör Vålådalen till ett aktivitetscenter utöver det vanliga. 

I Vålådalens vackra fjällmiljö möts vandraren, löparen, paddlaren, rullskidåkaren och den aktiva familjen på sommaren. Vintertid erbjuder vi längdspår i världsklass, milsvida turmöjligheter, topptur och liftburen skidåkning. Här är alla fjällnyfikna och fjällrävar välkomna. 

 

Fjällaktiviteter för hela familjen

Vålådalens Fjällstation är idag ett stort aktivitetscenter med mängder av aktiviteter och upplevelser för ung som gammal, barnfamiljer eller individuella resenärer och grupper – här finns plats för alla. Få anläggningar i svenska fjällen kan erbjuda ett så brett utbud som Vålådalen året runt. 

Sommaraktiviteter   Vinteraktiviteter   Barnaktiviteter   Träna   Turer med guide   Naturum 
 

I Sportboden finns utrustningen för ditt äventyr

I direkt anslutning till vår reception finns uthyrning, butik och service. Hos oss hittar du det mesta av det du behöver för dina fjälläventyr. Du kan hyra längd-, tur-, randonné- och alpinutrustning, liksom pulkor för packning och barnslädar för tur och längdåkning.

Under sommaren byts vinter utbudet ut till ryggsäckar, vandringskängor och löparskor. Att vi även har en stor sporthall med massor av aktiviteter borgar för att även dagar med sämre väder fylls med aktivitetsmöjlighet för den som önskar. 

Har du frågor om utrustningen till din resa? Kontakta Sportboden på:

[email protected]
0647-353 00