I Sportshopen med café hittar du det som behövs för ett lyckat fjälläventyr för såväl sommar som vinter. Här kan du hyra allt från Mountainbikes till vandringskängor och tält. 

Vi har även lunch, kaffe och fika. 

Boka utrustning

Förboka din utrustning, maila till [email protected] eller ring oss på 0647-353 00.

Bokningsvillkor
Förbokningar kan avbokas fram till 7 dagar före första hyresdag. För avbokning av förbokningar har Vålådalens Fjällstation rätt att ta ut en expeditionsavgift på 150:- per bokad utrustning.

Vid avbokning med mindre än 7 dagar före första hyresdag debiteras kunden halva hyresbeloppet.

Vid avbokning senare än kl 12:00 dagen före första hyresdag eller vid ej avhämtad utrustning debiteras kunden hela hyresbeloppet.

 

Längdskidlektioner

Förbättra din skidåkning med hjälp av vår längdinstruktör Erica Johansson. Ta en privatlektion – själv eller tillsammans med familjen eller kompisarna. Vår rekommendation är att boka en lektion på 1,5 timme för att få ett bra utbyte av lektionen. Erica ger lektioner i både klassisk teknik och skate.
Priser: 
1 person: 550 kr/timme
2 personer: 800 kr/timme
3-5 personer: 1 000 kr/timme
Grupp över 5 personer: 200k kr/person och timme


För bokning och frågor, maila [email protected] eller ring 0647-35300.

 

Aktiviteter med guide

Boka privat guide 
Halvdag 9-12/heldag 9-16. På förfrågan.
Våra kunniga fjällguider skräddarsyr en fjällupplevelse för dig och ditt sällskap. Vill du testa på att topptura eller lära dig mer om fjällsäkerhet? Är du nyfiken på att upptäcka Vålådalens smultronställen på turskidor? Ring oss eller maila och beskriv vad du önskar göra, så utgår vi därifrån! Som deltagare på en guidad aktivitet har du 10% rabatt på hyrutrustning.
Halvdag 2-6 personer: 3000kr. Heldag 2-6 personer: 5000. 
För bokning och frågor, maila [email protected] eller ring 0647-35300.

Testa på topptur 
Heldag 9-16. På förfrågan.
Drömmer du om att ta dig utanför skidliftarna till orörda fjäll? Vill du lära dig mer om turplanering, lavin-och fjällsäkerhet samt få smarta tips för att bli en bättre toppturare? Under denna Testa på topptur-dag tar vår fjällguide med dig ut på fjället för att lära dig om grunderna för säkra och roliga toppturer. Lavinsäkerhetsutrustning ingår. Som deltagare på en guidad aktivitet har du 10% rabatt på hyrutrustning.
Heldag: 2-6 deltagare 1500kr/person.
För bokning och frågor, maila [email protected] eller ring 0647-35300.

Grunderna i turskidor 
Halvdag 9-12/heldag 9-16. På förfrågan.
Vill du ut på turer utanför preparerade längdspår och pistade backar är turskidåkning något för dig! Med vår utbildade skidinstruktör och fjällguide går vi igenom grundläggande tekniktips, utrustning och fjällsäkerhet för att göra dig till en tryggare turskidåkare. Som deltagare på en guidad aktivitet har du 10% rabatt på hyrutrustning.
Halvdag 1 person: 1300kr. Grupp 2-6 personer: 750kr/person.
Heldag 1 person: 2500kr. Grupp 2-6 personer: 1400kr/person. 
För bokning och frågor, maila [email protected] eller ring 0647-35300.

Vålådalsfyrkanten på turskidor vinter 2022
5 dagars fjälltur på turskidor
Denna tur som blivit en riktig klassiker i Vålådalen tar dig till en fjällstation och tre fjällstugor genom urskog, fjällbjörkskog och på kalfjället. Vi färdas genom Tåssåsens och Handölsdalens samebyar och i Vålådalens naturreservat. Vår fjällguide berättar om områdets rika historia och unika djur- och växtliv. Denna tur ger dig mycket tid att andas frisk fjälluft och njuta av stillheten.
Dag 1 möts vi på Vålådalens Fjällstation vid lunch för att lära känna varandra och prata om vår tur, samt testa utrustningen. Vi äter en välsmakande trerättersmiddag och laddar inför morgondagen. Efter frukost dag 2 skidar vi genom urskog mot trädgränsen till Jämtlandsfjällens nyaste fjällstuga, STF Stensdalen. Väl framme lagar vi mat tillsammans i fjällstugan och njuter av den stilla och enkla tillvaron på fjället. Efter frukost dag 3 tar vi oss genom fjällbjörkskogen längs med trädgränsen mot STF Vålåstugorna, där Smällhögarna ger oss ett grandiost välkomnande. Dag 4 skidar vi till STF Lunndörren för att sedan sista dagen skida tillbaka till Vålådalens fjällstation där turen avslutas på eftermiddagen med våfflor, bastu och badtunna. Dagsetapperna är mellan 13–16 km. 
Som STF-medlem på guidad tur har du 15% rabatt på hyrutrustning.
Turen inkluderar del i tvåbäddsrum 1 natt på fjällstation och 3 nätter i flerbäddsrum i fjällstuga, alla måltider från lunch dag 1 till lunch dag 5, samt fjällguide under hela turen. Enkelrumstillägg på fjällstation: 300kr. 
Pris för STF-medlem: 6195kr

För frågor eller förbokning av hyrutrustning, maila [email protected] eller ring 0647-353 00.