I Sportboden med café hittar du det som behövs för ett lyckat fjälläventyr för såväl sommar som vinter. Här kan du hyra allt från skidor till snöskor och pulkor. 

För bokning av utrustning, lektioner eller turer eller om du har frågor, kontakta oss på [email protected] eller ring oss på 0647-353 00.

 

Boka utrustning

Förboka gärna din utrustning. Vi erbjuder längdskidor, turskidor och alpina skidor bland annat. Du kan se vårt sortiment i prislistan. Boende gäster vid fjällstationen som förbokat utrustning har 20% rabatt på hela hyressortimentet vintertid.

Hyrpriser 2022/2023

Bokningsvillkor
Förbokningar kan avbokas fram till 7 dagar före första hyresdag. För avbokning av förbokningar har Vålådalens Fjällstation rätt att ta ut en expeditionsavgift på 150:- per bokad utrustning.

Vid avbokning med mindre än 7 dagar före första hyresdag debiteras kunden halva hyresbeloppet.

Vid avbokning senare än kl 12:00 dagen före första hyresdag eller vid ej avhämtad utrustning debiteras kunden hela hyresbeloppet.

 

Längdskidlektioner

Förbättra din skidåkning med hjälp av vår längdinstruktör Erica Johansson. Ta en privatlektion – själv eller tillsammans med familjen eller kompisarna. Vår rekommendation är att boka en lektion på 1,5 timme för att få ett bra utbyte av lektionen. Erica ger lektioner i både klassisk teknik och skate.
Priser: 
1 person: 590 kr/timme
2 personer: 880 kr/timme
3-5 personer: 1 100 kr/timme
Grupp över 5 personer: 220 kr/person och timme

 

Alpinlektioner

På förfrågan ger vi lektioner i alpin skidåkning.
Priser: 
1 person: 450 kr/timme
2-5 personer: 690 kr/timme

 

Aktiviteter med guide

Boka privat guide 
Halvdag 9-12/heldag 9-16. På förfrågan.
Våra kunniga fjällguider skräddarsyr en fjällupplevelse för dig och ditt sällskap. Vill du testa på att topptura eller lära dig mer om fjällsäkerhet? Är du nyfiken på att upptäcka Vålådalens smultronställen på turskidor? Ring oss eller maila och beskriv vad du önskar göra, så utgår vi därifrån! Som deltagare på en guidad aktivitet har du 10% rabatt på hyrutrustning.
Halvdag 2-6 personer: 3 000 kr. Heldag 2-6 personer: 5 000 kr. 

Testa på topptur 
Heldag 9-16. På förfrågan.
Drömmer du om att ta dig utanför skidliftarna till orörda fjäll? Vill du lära dig mer om turplanering, lavin-och fjällsäkerhet samt få smarta tips för att bli en bättre toppturare? Under denna Testa på topptur-dag tar vår fjällguide med dig ut på fjället för att lära dig om grunderna för säkra och roliga toppturer. Lavinsäkerhetsutrustning ingår. Som deltagare på en guidad aktivitet har du 10% rabatt på hyrutrustning.
Heldag: 2-6 deltagare 1 500 kr/person.

Grunderna i turskidor 
Halvdag 9-12/heldag 9-16. På förfrågan.
Vill du ut på turer utanför preparerade längdspår och pistade backar är turskidåkning något för dig! Med vår utbildade skidinstruktör och fjällguide går vi igenom grundläggande tekniktips, utrustning och fjällsäkerhet för att göra dig till en tryggare turskidåkare. Som deltagare på en guidad aktivitet har du 10% rabatt på hyrutrustning.
Halvdag 1 person: 1 300 kr. Grupp 2-6 personer: 750 kr/person.
Heldag 1 person: 2 500 kr. Grupp 2-6 personer: 1 400 kr/person. 

Kontakta oss på [email protected] eller ring 0647-35300.