Hem

Barnens Vålådalen

Vandra med barn

Barnens Vålådalen

Paddla med barn

Barnens Vålådalen

Cykla med barn

Fart och lek

Sommarskidskola i Vålådalen

Sommarskidskola

Avsluta sommarlovet och inled vintersäsongen med Vålådalens sommarskidskola. Den 9-12 augusti arrangerar Vålådalen sommarskidskola. Under 3 dagar stakar vi igång armarna inför den kommande vintern. Lägret vänder sig till dig som är 13-16 år. I Vålådalen väntar vår rullskidbana, fina löprundor på fjället, sporthallen samt mycket lek och roliga sammankomster. Vårt mål är att ni får fina träningstillfällen men framför allt att ni får en bra och rolig start  på hösten tillsammans med gamla kompisar och nya vänner. Vi samlas till middag den 9:e aug och lägret avslutas med lunch den 12:e augusti. Mer detaljerat program kommer under sommaren. Ansvarig ledare för sommarskidskolan är Jennie Jirhed. Jennie tränar och tävlar för Östersund SK.    Ni bor i 2-4 bädds rum med sportpension. Pris per person: 2 685 kr I priset ingår tränare, frukost, lunch, mellanmål och middag samt lakan och handduk. Anmälan sker till Vålådalens fjällstation på 0647-353 00 eller på mail till [email protected] Anmäl er före den 31 juli.  Minimiantal: 15 deltagare

  • Barnens Vålådalen
  • Träna i Vålådalen
  • Träningsläger

Dåligtväder-alternativ

Vålådalens sporthall

Naturlig kunskap

Naturum Vålådalen

Lätta steg

Spring i benen

Sköna vandringar

Vandra med barn

Vandra med barn

Äventyret finns direkt utanför dörren. I Vålådalen är det inte långt till spektakulära nipbranter, slingrande fjällåar, vattenfall, knotiga fjälltallar och hemliga raviner. Här kommer du till storslagna platser efter någon kilometer.  Kom ihåg att det inte är avståndet som är viktigt när man tar dagsutflykter med barn. Följ barnets nyfikenhet och utforska området du passerar. Hittar ni några troll? Några bra turtips: Nipan: Bara någon kilometer från fjällstationen ligger vindskyddet Nipan. Här har du fin utsikt in mot Stensdalen och en spännande nipbrant som sluttar ner mot Vålån. På vägen dit passerar du över Vålån via en spännande hängbro. Samtidigt är detta ett perfekt ställe att leka längs åstranden. Ottfjället: Toppturer är roliga. Detta gäller främst lite större barn. På Ottfjället har du valmöjligheten att gå en kortare tur som tar dig till ett vattenfall och ett vindskydd. Här har du utsikten och äventyret för de mindre. Vill du gå lite längre tar du dig upp på Kläppen. Här får du toppkänslan och en makalös utsikt. För de som orkar mer är Ottfjällets östtopp ett perfekt mål. Utsikt i 360 grader och ett äventyr utöver det vanliga. Middagsvalen: Vid grannbyn Vallbo startar turen upp på Middagsvalen. Detta är en kort men händelserik tur som går rakt och brant upp direkt till trädgränsen. Här kommer du till utsikten efter en kilometer. Vägen ner kan du gå mindre brant via den västra leden. 

  • Barnens Vålådalen

Samlas kring elden

Lägereld

Enkla tältturer

I Vålådalen är det lätt att hitta fina tältplatser för den kortare fjällturen. Med mindre barn räcker det att gå några kilometer innan man slår läger för natten. Ofta är det bättre att gå kortare innan man slår läger och sedan göra utflykter och upptäktsvandringar med mindre packning. På kvällen är lägerelden, låsan med varm dryck och sobsäcksmyset oslagbart. Gör du upp eld är det viktigt att ni hittar en plats där detta är okej.  Vi hjälper er gärna med tips inför turen. Ett bra tips är att ha bra utrustning men du behöver inte äga den själv. Viss utrustning kan hyras på fjällstationen. I övrigt samarbetar vi med Rent a Plagg som kan tillhandahålla det mesta inför turen.  Några tips på de första tältplatserna är: Nulltjärn: Här har många barn gjort sin första tälttur. Till fots är det 3 km från fjällstationen. Med bil kan du ta dig hela vägen fram. Här finns vindskydd och utedass om du väljer att stanna direkt vid stranden. Vill du ha lite mer avskildhet kan man följa strandkanten åt båda hållen till man hittar sin oas. Ottfjället Halvägs upp på Ottfjället finns ett vindskydd bredvid ett litet vattenfall. Hit kommer du genom att följa vandringsleden upp mot Ottfjällets topp. Platsen är över trädgränsen och Vålådalens panorama är påtagligt samtidigt är platsen utsatt för vind om det blåser mycket.   Efter en eller två nätter i tältet är det alltid härligt att komma tillbaka till fjällstationen. Här finns dusch, bastu och våffelbuffé som alltid är som härligast efter en fjälltur. Trallcentret serverar även en utsökt espresso som kan passa de vuxna i sällskapet.

  • Barnens Vålådalen

Hitta balansen

Paddla i Vålådalen

Stigcykling

Cykla med barn

Naturlig lek

Naturlig lek

Den naturliga leken

Vi tror på det enkla och det spontana. Att bara vara i naturen är ofta nog spännande för de mindre barnen. Vid den porlande bäcken eller längs med ravinen sätter fantasin igång. Här finns klätterträden, ån, badstranden, vattenfallen, rastplatserna, klättersluttningarna och djurens spår.  Vill man sedan hitta på större äventyr finns stigarna längre ut i vildmarken nära till hands. Dagsvandra eller ta cykeln ut på lederna. Landa vid en härlig rastplats och njut. Det är inte så svårt och det ger härliga upplevelser och ofta minnen för livet.  Med tält eller stugtur kommer du sedan vidare ut i vår vackra natur. Tänk bara på att det inte behöver vara de långa sträckorna som gör den storslagna turen. På vår sportavdelning kan vi hjälpa er att hitta rätt oas för just er.  Ut och lek.   

  • Barnens Vålådalen

Vårt nyhetsbrev!


You are now subscribed