Fjälläventyr för hela familjen

Tillsammans med barn och föräldrar anordnar våra guider en vecka fylld med aktiviteter till fjälls, för att göra det roligare och enklare att vistas i fjällen. Under vecka 28 mellan måndag och fredag har du möjlighet att bli tryggare till fjälls tillsammans med guider och andra föräldrar och barn. Aktiviteterna passar barn mellan 5 och 12 år.

 

Förbokning sker via vår hemsida i samband med bokning av boende, eller via mail till [email protected]. Vid platser kvar går det att boka i receptionen på Vålådalens Fjällstation vid ankomst. Kostnad per person: 395kr.

Om du har egna önskemål går det bra att skräddarsy ett upplägg under en privat guidning. För mer info, maila [email protected]

Begränsat antal deltagare. Med förbehållning om att upplägget kan komma att ändras utefter väder och vind.

 

Måndag - Upptäck alla djur och växter i Vålådalen

Klockan 10-16, samling utanför huvudentrén redo för avfärd.

Har du någon gång funderat på var och hur alla djur lever på sommaren? Vems renar bor på fjället och vad gör vi om vi stöter på renar under vår vandring? Vilka växter doftar bäst, och vilken blomma är köttätande? Kan blommor växa där det är snö? Tillsammans går vi ut på stigarna och lär oss om djuren och naturen i fjällen.

 

Tisdag - Lägerdag

Klockan 9-15, samling utanför huvudentrén redo för avfärd.

Under lägerdagen hjälps vi åt att bygga vårt fjälläger. Vi lär oss göra upp eld, laga mat på stormkök, tälja med kniv och sätta upp tält. De nyfikna och modiga får testa att sova en natt i tält!

 

Onsdag - Stora fjällvandringsdagen.

Klockan 9-15, samling utanför huvudentrén redo för avfärd.

Idag laddar vi för veckans längsta vandring! Efter en stor frukost packar vi väskan för att ge oss ut i skogen och på fjället för en hel vandringsdag. Barnen får hjälp av guiden att titta på karta, kompass och välja bästa vägen till vårt fjällmål.

 

Torsdag – Äventyrsdagen.

Klockan 9-15, samling utanför huvudentrén redo för avfärd.

Torsdagen är den stora äventyrsdagen! Tillsammans med hjälp av ledtrådar, kartor och filurer ger vi oss ut på en jakt mot en bortglömd skatt på fjället. Samarbetsövningar, lekar och bus är vad vi denna dag bjuder på.

 

Fredag – Eget äventyr för familjen

På fredag är det fri hopp-och-lek för hela familjen. Självklart delar vi med oss av de bästa utflyktsmålen och tips på aktiviteter. Ett fint sätt att avsluta veckan på för familjen.