Ski Team Sweden

Vi är en av svenska längdlandslagets utvalda träningsanläggningar och olika landslagsgrupper tränar här regelbundet, såväl på barmark som i våra fina längdspår. Så här sade förbundskapten Rikard Grip om barmarkslägret i augusti 2016: – Vålådalen har utvecklat sitt längdkoncept. Rullskidbanan betyder mycket för oss och ger den omväxling vi vill ha på en sådan här samling i augusti. Vi kör långa löpturer i områdena runt Ottfjället, där vi på vissa avsnitt löper över sugande, blöta myrar.

Svenska Turistföreningen, STF

Vi är en del i STFs stora nätverk av boende och upplevelser runt om i Sverige. Vålådalens Fjällstation ingår i deras Franchise utbud.

Vasaloppet

Vålådalens Fjällstation är Officiellt Vasaloppscenter för längdskidor, traillöpning och cykel.

Swix

Ledande tillverkare av valla och stavar, utbildar vår personal och svarar för materialet i våra vallabodar.

Atomic

En av världens ledande tillverkare av längd- och alpinutrustning. Vi är ett Atomic Testcenter – här kan du prova de senaste längdnyheterna!

Lundhags

Lundhags, ett friluftsmärke med fokus på norden. Vi tillverkar kängor och friluftskläder som håller länge och går att använda till mycket. I Jämtland vet alla vilka Lundhags är, i resten av Sverige börjar vi sakta bli upptäckta, men det ska inte gå så fort, vi vill ha supporters som älskar Lundhags och uppskattar riktigt bra kvalité.

MelaLED

Miljövänlig och energisnål belysning från MelaLED lyser upp vårt elljusspår.

Rent A Plagg

Genom vårt samarbete med Rent A Plagg, kan du hyra kläder och all annan utrustning du behöver på fjället hos oss.

Årefjällsloppet

Långloppet i Södra Årefjällen, med start i Vålådalen och mål i Åre. Avslutning i långloppscupen Ski Classics med hela världseliten på plats. Välj mellan 1,1, 3,5 eller 7,5 mil.