Vandring på hög höjd med Marie Strömbeck.
6-11 juli 2020

Marie Strömbeck som är Vålådalsbo har varit vandringsguide i Vålådalen i många år tar dig med ut på en spännande  4 dagars vandring i de södra fjällmassiven och dalarna av Vålådalens Naturreservat.

Vandringen utgår från fjällstationen och tar dig genom Vålådalens vidunderligt vackra fjällvärld. Vi övernattar i STFs fjällstugor Stensdalen, Gåsen och Vålåstugan, innan vi vänder hem till fjällstationen igen. Du njuter av att vandra tryggt i grupp och dela dina upplevelser med andra. Gåsen är STF:s högst belägna stuga och ligger på 1 110 möh med en vidunderligt vacker utsikt över fjällmassiven ända bort till norska gränsen. Vår guide är Vålådalsbon Marie Strömbeck som har många års erfarenhet av vandring i de jämtländska fjällen och även arbetat på de flesta av stugplatserna som stugvärd.  

Program

6 juli ankomst – incheckning kl 15:00 och samling till middag kl 18:00, presentation och genomgång av vandringen, förberedelser av packning. Gemensam middag kl 18:00 i Olgas matsal som serverar en härlig buffé med smaker av lokala råvaror.

Övernattning på fjällstationen. 7-9 juli – vandring till Stensdalsstugan, Gåsen och Vålåstugan. I Stensdalsstugan finns bastu.

10 juli – vandring tillbaka till Vålådalens Fjällstation, där vi njuter av massage, bastu och badtunnor innan vi avslutar med ännu en fantastisk middag och summerar våra upplevelser. Övernattning på fjällstationen.

11 juli – frukost och avresa.

Pris: 5 450kr, STF-medlem 4 950kr

I priset ingår: Guide, boende på Vålådalens Fjällstation, del i dubbelrum, lakan och städning ingår. 3-rättersmiddag ankomstdag, frukost och lunchpaket plockas från frukostbuffé första vandringsdagen, samt avslutande 3-rättersmiddag och frukost vid avresa.

Boende i STF:s stugor. Vi köper maten själva i stugorna, lever stugliv och hjälps åt med alla sysslor, lagar mat, äter och umgås. Medtag lakan och handduk till stugorna.

Minst 4 deltagare, max 10. Tips! vid bokning av transport se till att boka med avbokningsmöjlighet! 

Sista anmälningsdag 22 juni.

Mer information: Marie Strömbeck, guide, tel 0647-351 74, 0730-44 45 21, [email protected]

Boka paket här! eller på tel 0647-353 00 
Läs mer om STF:s stugor