Vandring på hög höjd med Marie Strömbeck.
7-12 juli 2019

Marie Strömbeck som är Vålådalsbo har varit vandringsguide i Vålådalen i många år tar dig med ut på en spännande  4 dagars vandring i de södra fjällmassiven och dalarna av Vålådalens Naturreservat.

Vandringen utgår från fjällstationen och tar dig genom Vålådalens vidunderligt vackra fjällvärld. Vi övernattar i STFs fjällstugor Stensdalen, Gåsen och Vålåstugan, innan vi vänder hem till fjällstationen igen.

Du njuter av att vandra tryggt i grupp och dela dina upplevelser med andra. Dagsetapperna är 14–20 km genom vildmark med tjärnar, myrar, blomsterängar, gammelskogar och kalfjäll. Gåsen är STF:s högst belägna stuga och ligger på 1 110 möh med en vidunderligt vacker utsikt över fjällmassiven ända bort till norska gränsen. Vår guide är Vålådalsbon Marie Strömbeck som har många års erfarenhet av vandring i de jämtländska fjällen och även arbetat på de flesta av stugplatserna som stugvärd.  

Dagsetapper
Vålådalen – Stensdalsstugan   14 km
Stensdalsstugan – Gåsen   16 km
Gåsen - Vålåstugan   15 km
Vålåstugan – Vålådalen   20 km

Program
7 juli – incheckning kl 15:00 och samling till middag kl 18:00, presentation och genomgång av vandringen, förberedelser av packning. Före middagen kan ni utforska omgivningarna, ta en promenad eller cykeltur till Nulltjärn med efterföljande bastu, varma badtunnor och relax i brasans sken.
Gemensam middag kl 18:00 i Olgas matsal som serverar en härlig buffé med vilda smaker på lokala råvaror. Övernattning på fjällstationen.

8 - 10 juli – vandring till Stensdalsstugan, Gåsen och Vålåstugan. I Stensdalsstugan finns bastu. Övernattning i fjällstugorna. Mat finns att köpa i stugorna.

11 juli – vandring tillbaka till Vålådalens Fjällstation, där vi njuter av massage, bastu och badtunnor innan vi avslutar med ännu en fantastisk middag och summerar våra upplevelser. Övernattning på fjällstationen.

12 juli – frukost och avresa.

Pris: 5 375 kr, STF-medlem 4 875 kr
I priset ingår: Guide, boende på Vålådalens Fjällstation, del i dubbelrum, lakan och städning ingår. 3-rättersmiddag ankomstdag, frukost och lunchpaket plockas från frukostbuffé första vandringsdagen, samt avslutande 3-rättersmiddag och frukost vid avresa.

Boende i STF:s stugor. Vi köper maten själva i stugorna, lever stugliv och hjälps åt med alla sysslor, lagar mat, äter och umgås. Medtag lakan och handduk.

Minst 4 deltagare, max 10.
Sista anmälningsdag 28 juni.

Boka paket här! eller på tel 0647-353 00 
Mer information: Marie Strömbeck,guide, tel 0647-351 74, 0730-44 45 21, [email protected]
Läs mer om STF:s stugor

Glöm inte avbeställningsskydd för din resa!