Vandring i istidens spår med guide 16-21 augusti
Vandring i istidens spår med guide 16-21 augusti
Vandring i istidens spår med guide 16-21 augusti
Vandring i istidens spår med guide 16-21 augusti

Vandring i istidens spår med guide 16-21 augusti

Många menar att detta är den vackraste delen av naturreservatet med sina vackra vyer med istidslandskap, spektakulära naturformationer som pyramider och vattendrag i turkos lyster.


Program 
16 aug. ankomst till Vålådalen
Incheck från klockan 15:00. Vi träffas klockan 18:00 och äter en gemensam middag. Efter middagen går vi igenom den packning och utrustning vi behöver under våra vandringsdagar på fjället och lämnar kvar överflödig packning/reskläder etc. i Vålådalen.

17 aug. vandringsdag 1:
Vi samlas för frukost på Vålådalens Fjällstation 8.30 och gör vårt lunchpaket. Vid 10- tiden går vår skjuts till Vallbo där vi börjar vår vandring. Dagens vackra etapp är 19 km och går genom vacker urskog för att senare ta oss upp i ett fjällpass. Väl uppe på kalfjället har vi inte långt kvar till Anarisstugan, fint belägen vid en tjärn, där vi kan ta ett dopp. Vi handlar mat i butiken och njuter av middag och milsvid utsikt.

18 aug. vandringsdag 2:
Vi går uppför den vackra Hällådalen och får se ett av Sveriges ståtligaste istidslandskap från ovan, innan vi beger oss ner bland rullstensåsar, dödisgropar och pyramider. Dagens etapp är 22 km och avslutas med övernattning i Lunndörrstugan, där vi kan basta och bada i tjärnen.

19 aug. vandringsdag 3:
Vi gör en dagstur in i U-dalen Lunndörrspasset, en av de tydligaste istidsspåren i fjällvärlden. Kanske kan vi vid torrt väder få se ett mycket gammalt gruvschakt...Eller varför inte bada i en mycket turkos liten sjö formad för ca 8000 år sen?!
Landskapet fascinerar och terrängen är mycket lättgången. Övernattning i Lunndörrstugan.

20 aug. vandringsdag 4:
Vi njuter av 14 kilometers nerförsbacke hem till Vålådalen. Turen går genom urskog, förbi tjärnar, längs åar och över stora myrar. Vi kan ta fikapaus vid en kanske 600-årig tall…. Väl framme i Vålådalen väntar badtunnor, bastu, massage och god middag! Vi summerar våra upplevelser och planerar nästa tur i brasans sken.

21 aug. avresa från Vålådalen
Frukost och utcheckning från rummet kl: 11:00

Pris: 5 450 kr, STF-medlem 4 950 kr
I priset ingår: Guide, boende på Vålådalens Fjällstation, del i dubbelrum, lakan och städning ingår. Tre rätters middag ankomstdag, frukost och lunchpaket för första vandringsdagen, samt avslutande tre rätters middag och frukost vid avresa.
Boende i STF:s stugor. Vi köper maten själva i stugorna, lever stugliv och hjälps åt med alla sysslor, lagar mat, äter och umgås. Medtag lakan och handduk.

Minst 4 deltagare och max 6.
Sista anmälningsdag 2 augusti.

Mer information: Marie Strömbeck,guide, tel 0647-351 74, 0730-44 45 21, [email protected]

OBS ! Paketet kan endast bokas via hotellet på: telefon 0647-353 00 eller mejl [email protected]

 

  • Frukost.
  • Lunchpaket
  • 3-rätters middag.
  • Slutstäd av rum
  • Linne på rum
  • Spårkort/bastu/badtunnor/gym/sporthall
  • Guide Marie Strömbeck
  • Externt boende
  • Massage

Vill du ha fina erbjudanden och semestertips?


You are now subscribed