Stugvandring med guide 27- 31 Juli 2021 
Vålådalen - Vallbo - Anaris - Lunndörren - Vålådalen 

Marie Strömbeck, Vålådalsbo som varit vandringsguide i Vålådalen i många år tar dig med ut på en spännande  4 dagars vandring i de östra fjällmassiven och dalarna av Vålådalens Naturreservat. Många menar att detta är den vackraste delen av naturreservatet med sina vackra vyer med istidslandskap, spektakulära naturformationer som pyramider och vattendrag i turkos lyster.

Många menar att detta är den vackraste delen av Vålådalens Naturreservat med sina vackra vyer med istidslandskap, spektakulära naturformationer som pyramider och vattendrag i turkos lyster.

PROGRAM

27 juli ankomst till Vålådalen. Incheck från klockan 15:00. Vi träffas klockan 18:00 och äter en gemensam middag, går igenom vandringen och packningen.  

28 juli  vandringsdag 1: Dagens vackra etapp är 19 km och går genom vacker urskog för att senare ta oss upp i ett fjällpass. Övernattning Anarisstugan.  

29 juli vandringsdag 2: Vi går uppför den vackra Hällådalen och får se ett av Sveriges ståtligaste istidslandskap från ovan, innan vi beger oss ner bland rullstensåsar, dödisgropar och pyramider. Övernattning i Lunndörrsstugan.

30 juli vandringsdag 3: Vi gör en dagstur in i U-dalen Lunndörrspasset, ett av de tydligaste istidsspåren i fjällvärlden. Landskapet fascinerar och terrängen är mycket lättgången.

31 juli vandringsdag 4: Vi njuter av 14 kilometers nerförsbacke hem till Vålådalen. Turen går genom urskog, förbi tjärnar, längs åar och över stora myrar. Väl framme i Vålådalen väntar badtunnor, bastu, massage och god middag! Vi summerar våra upplevelser och planerar nästa tur i brasans sken.

1 augusti. Avresa från Vålådalen Frukost och utcheckning från rummet kl: 11:00

Pris: kr, STF-medlem 5 170kr per person.   Ej STF medlem 5 670kr

I priset ingår: Guide, boende på Vålådalen Fjällstation, del i dubbelrum, lakan och städning. 3-rätters middag ankomstdag, frukost och lunchpaket första vandringsdagen, samt avslutande 3-rätters middag och frukost vid avresa. Boende i STF:s stugor. Vi köper maten själva i stugorna, lever stugliv och hjälps åt med alla sysslor, lagar mat, äter och umgås. Medtag lakan och handduk till stugorna.

Minst 4 deltagare, max 6. 

Sista anmälningsdag 18 juli. (med reservation för fullbokad tidigare!).  

Boka på tel 0647-353 00, [email protected] eller www.valadalen.se 

Mer information: Marie Strömbeck, guide, tel 0647-351 74, 0730-44 45 21, [email protected]

Läs mer om STF:s stugor

Tips! vid bokning av transport se till att boka med avbokningsmöjlighet!