Vålådalsfyrkanten med guide
8-13 augusti 2017

Vandringen utgår från fjällstationen och tar dig genom Vålådalens vidunderligt vackra fjällvärld längs den s k Vålådalsfyrkanten. Vi övernattar i STFs fjällstugor Stensdalen, Vålåstugan och Lunndörren, innan vi vänder hem till fjällstationen igen.

Du njuter av att vandra tryggt i grupp och dela dina upplevelser med andra. Dagsetapperna är 12–16 km genom vildmark med tjärnar, myrar, blomsterängar, gammelskogar och kalfjäll. Vår guide är Vålådalsbon Marie Strömbeck som har många års erfarenhet av vandring i de jämtländska fjällen.

Dagsetapper
Vålådalen – Stensdalsstugan          14 km
Stensdalsstugan – Vålåstugorna    14 km
Vålåstugorna – Lunndörrsstugan  16 km
Lunndörrsstugan – Vålådalen        12-16 km

Program
8 augusti – samling till lunch, presentation och genomgång av vandringen.
Förberedelser, utrustning, packning.
Egen aktivitet – utforska omgivningarna, ta en promenad eller cykeltur till Nulltjärn.
Bastu, varma badtunnor och relax i brasans sken.
Gemensam middag i Olgas matsal som serverar en härlig buffé med vilda smaker på lokala råvaror. Övernattning på fjällstationen.

9–11 augusti – vandring till Stensdalsstugan, Vålåstugorna och Lunndörrsstugan. I Lunndörren och Stensdalsstugan finns bastu. Övernattning i fjällstugorna. Mat finns att köpa i stugorna.

12 augusti – vandring tillbaka till Vålådalens Fjällstation, där vi njuter av massage, bastu och badtunnor innan vi avslutar med ännu en fantastisk middag och summerar våra upplevelser. Övernattning på fjällstationen.

13 augusti – frukost och avslutning.

Pris: 4 930, STF-medlem 4 430 kr
I priset ingår: Guide, boende på Vålådalens Fjällstation, del i dubbelrum, lakan och städning ingår. Lunch, middag, frukost och lunchpaket första dagen, samt avslutande middag och frukost.
Boende i STF:s stugor. Vi köper maten själva i stugorna, lever stugliv och hjälps åt med alla sysslor, lagar mat, äter och umgås. Medtag lakan och handduk.

Minst 4 deltagare, max 10.
Sista anmälningsdag 28 juli.

Boka på tel 0647-353 00 eller [email protected]
Mer information: Marie Strömbeck,guide, tel 0647-351 74, 0730-44 45 21, [email protected]
Läs mer om STF:s stugor