Sköna svängar i backen

Vålådalens huvudbacke är 750 meter lång och böljar skönt med en fallhöjd på 150 meter. En släplift tar dig upp till toppen av backen som är väl lämpad för långa svepande carvingsvängar, och passar både nybörjare och mer drivna skidåkare med smak för cruising. Den är fullt jämförbar med många av nedfarterna i till exempel Sälen eller Duved, men hos oss riskerar du inte att tappa bort barnen i liftsystemet. Bredvid den stora pistade backen finns en opistad för lössnöåkning.
Nybörjarliften är en enkel lift med en lika enkel backe för dig som aldrig stått på skidor tidigare. Oavsett om du är 3 eller 63 år. Ett litet inhägnat skidområde ger enkel översikt över dina barn.

Liften öppnar för enkelturer (för att ta sig upp mot Ottfjället och våra längdspår Sapporo och Lill-Sapporo) under lördagar och söndagar till och med vecka 6.

Från vecka 7 till och med vecka 9 är liften öppen dagligen mellan 09.00-12.00 och 13.00-16.00.

Under vecka 10 är liften öppen 10.00-12.30 och 13.00-15.30. 

Vecka 11 och 12 är liften öppen vid behov mellan 10 och 15:30. Ring gärna innan om du vill komma hit och åka lift.

Under vecka 13 och 14 är liften öppen dagligen mellan 09.00-12.00 och 13.00-16.00.

Vi kör inte liften om det är -20 grader eller kallare eller om vinden utgör problem för liftsäkerhet eller köld.

På toppen av släpliften finns ett vindskydd med grillplats, utsikten härifrån är fantastisk. Med Ottfjället i ryggen har du Smällhögarna och Lunndörrsfjällen framför ögonen. Här är det lätt att bli sittande för att insupa den svenska fjällvärlden, gärna med en god fika och lite korv att grilla. 

På toppen av vår slalombacke sitter det en väderstation med webkamera. Följ länken nedan för att se uppgifter om vind och temperatur. Det kan ta lång tid att ladda informationen (upp till 30 sekunder).

Väderstation lifttoppen (öppnas i nytt fönster).

Priser Liftkort i Vålådalen

Här hittar du info om vår skiduthyrning

Vill du prova på mer utmanande pister så är det nära till Trillevallen.