STIGCYKLING

I området kring Vålådalens Fjällstation finns allt från breda spår till teknisk cykling. Intill anläggningens friidrottsarena finns vår populära Pumtrack. Där finns även vår Skills Area, med stenar och spänger – så som lederna ofta är i Vålådalen. Vi rekommenderar att du cyklar den innan du beger dig ut för att få kunskap om de svårigheter du kommer att möta ute på lederna.

Du cyklar i de flesta fall på vandringsleder. Visa hänsyn till vandrare, löpare och till de regler som gäller i Vålådalens Naturreservat. Länsstyrelsen har begränsat cyklingen kring Blanktjärn och vid Issjödalen. Det är viktigt att man som cyklist håller sig på lederna för att minska slitage. Upplever Länsstyrelsen att detta inte efterlevs kan större begränsningar införas. Du hittar Länsstyrelsens info om detta härOBS! Vissa perioder på året avråder vi cykling och andra aktiviteter på områden i Vålådalen för att minska störningen av renarna och renskötseln. Detta är t.ex. vid kalvning eller märkning. Hör gärna av dig till oss för aktuell information! 

Trail Center Café med cykeluthyrning

I vårt Trail Center Café får du hjälp av vår cykelexpert Andy White med personal. Här hyr du stigcyklar och bokar cykelskola i vår skills area.. Vi har även verkstad och reservdelar om din egen cykel strular.  XC-cyklar och vanliga cyklar finns att hyra på fjällstation. Vi har cyklar som passar från cirka 8 år. Boka helst i förväg så du vet att du har tillgång till en cykel.

 

Cyckelverkstad

Vi har även en cykelverkstad och sportbutik med enklare utrustning, reservdelar och ett mindre utbud av kläder. För kontakt och bokning avcykel: [email protected]. Vill du testa vår pumptrack kan du hyra våra dirtcyklar i 2 timmar för 245 kr. Här kan du även köpa fika eller en enklare lunch. Här finns även sportdryck och energibars. Vårt populära café är den perfekta avslutningen för dagen med våra goda wraps och kaffe från vår espressomaskin. 

 

Cykeltransfer

Vålådalens Fjällstation erbjuder transfer från Undersåkers järnvägsstation,

bokas i receptionen. Kom ihåg att säga till att du har cykel med dig! transfer bokas i receptionen på Vålådalens Fjällstation, tel 0647-353 00