Upptäck Vålådalen på sommaren med guide

En vecka fylld med guidade turer och aktiviteter, onsdag till söndag vecka 29 och 30

Om du vill varva lugn med egna och guidade äventyr i sommar hos oss i Vålådalen är detta veckorna för dig. Mellan onsdag och söndag har du möjlighet att boka upp dig på en eller flera guidade dagsturer med olika fokus och teman. I dagsturerna ingår certifierad fjällguide, 1a hjälpen-kit samt lån av ligg/sittunderlag.

Förbokning sker via vår hemsida i samband med bokning av boende, eller via mail till [email protected]. Vid platser kvar går det att boka i receptionen på Vålådalens Fjällstation vid ankomst. Kostnad per person: 395kr.

Tips – Köp ett lunchpaket till turen. Anländ lite tidigare och gör ditt lunchpaket från frukostbuffén i restaurangen, kostnad 115kr.

Om du har egna önskemål går det bra att skräddarsy ett upplägg under en privat guidning. För mer info, maila [email protected]

Begränsat antal deltagare. Med förbehållning om att upplägget kan komma att modifieras utefter väder och vind.

 

Onsdag - Djur, natur och kulturvandring i Vålådalen

Klockan 9–16, 20 juli och 27 juli. Samling utanför huvudentrén redo för avfärd.

Vilka djur lever bland oss i Vålådalen? Vad växer kring våra fötter? Hur har människor levt i detta område förr i tiden? Följ med vår kunniga guide som svarar på dessa frågor och visar er till vackra miljöer i Vålådalens naturreservat. Medtag matsäck, dryck och en extra tröja/jacka. Passar alla åldrar.

 

Torsdag – Fjällöpning

Klockan 9-15, 21 juli och 28 juli. Samling utanför huvudentrén redo för avfärd.

Följ med på en stiglöpningstur på böljande stigar i urskog och på kalfjäll. Utefter gruppens önskemål och förmåga tar vår guide med dig till en av Vålådalens många fina stiglöpningsrundor, mellan 7-14km. Medtag springskor, sköna löparkläder, keps/solglasögon samt en liten väska/väst för dryck, extra energi och förstärkningsplagg.

 

Fredag – Heldagsvandring från Vallbo till Issjödalen och Pyramiderna

Klockan 9–17, 22 juli och 29 juli. Samling utanför huvudentrén redo för avfärd.

Följ med på en heldagsvandring på 22km där vi vandrar från Vallbo till makalösa istidslämningar såsom källor, erosionsdalar och dödisgropar. Det mest spektakulära på denna tur är nog Pyramiderna, perfekt formade av inlandsisens erosionsrester och isälvssediment som kan ge associationer till Egypten. Vi färdas genom Tåssåsens sameby och passerar Grönvallen, ett sameviste som lämnat tydliga spår av renskötsel av olika former. Transfer mellan Vålådalen-Vallbo ingår. Medtag egen ryggsäck med snacks, vatten, kläder för vind och regn samt förstärkningsplagg.

 

Lördag – Fjällsäkerhet

Klockan 9–16, 23 juli och 30 juli. Samling utanför huvudentrén redo för avfärd.

Fjällvandring är ett fantastiskt sätt att upptäcka Sverige och njuta av naturen. Det finns mycket som är viktigt att tänka på inför och under sin fjälltur. Med vår fjällguide får du med dig grundläggande fjällsäkerhetskunskaper och du har möjlighet att få svar på alla dina frågor. Hur vadar du över vattendrag på ett säkert sätt? Vad bör du ta med i din ryggsäck? Hur använder du karta och kompass? Medtag egen ryggsäck med matsäck, dryck, sandaler/lättare skor för att vada över vattendrag, kläder för vind och regn samt förstärkningsplagg.

 

Söndag – Dagstur på högre höjd

Klockan 9–16, 24 juli och 31 juli. Samling utanför huvudentrén redo för avfärd.

Vi beger oss mot Ottfjällets topp och fantastiska utsikter. Vandringsturen bjuder på lummig barrskog, vacker fjällbjörkskog samt milsvida kalfjällsvidder och är cirka 11 km tur och retur. Tillsammans med guide lär vi oss om området, säkerhet på fjällturer och annat matnyttigt samtidigt som vi njuter av det fjället har att erbjuda den dagen. Medtag egen ryggsäck med matsäck, dryck, kläder för vind och regn samt förstärkningsplagg.