Skriv- och vandringskurs 13-16 september 2018 
Kursledare: Kersti Björkman, skriva och Eva Grudemark Ågren, vandring. 

Tack Kersti för din coola och inspirerande ledning av skrivandet. Tack också alla ni andra i gruppen för många tysta och vackra timmar tillsammans. Att vandra i tystnad är härligt avstressande. Jag blev så stilla inombords, det var mäktigt! Sen att stanna upp och skriva i ovanliga miljöer var speciellt. (Från utvärderingar 2017)

Kom med på en kreativ weekend i natursköna Vålådalen! Varje dag innefattar en längre eller kortare vandring. Längs vägen hittar vi inspiration på lämpliga platser i den sköna fjällnaturen, där vi stannar till. Du får varje dag skrivuppgifter, övningar och tillfällen till respons. Medan fötterna tar oss framåt processas skrividéer i sin egen takt och därför vandrar vi ofta i tystnad. Vår vandringsledare Eva tar oss i lugnt tempo längs vackra leder med storslagna vyer och berättar om fauna, flora i Vålådalens naturreservat. Hemma på fjällstationen blir det middag och vila, skrivtid eller en stund i bastun för den som vill. Under kvällen samlas vi för samtal och uppläsningar.  När du reser hem har du med dig utkast och uppslag och ökad lust för både skrivande och vandrande!
Kersti, erfaren och uppskattad skrivpedagog leder oss i inspirerande skrivövningar, ibland i korta snabba (den inre kritikern har inte en chans!) och ibland uppgifter som får ta längre tid. Allt serveras, inga förberedelser krävs förutom ett öppet sinne och bra skor. 

Kersti Björkman har lett uppskattade skrivarkurser med olika inriktningar i över 20 år. ”Skriv och vandra” gör hon även i Lendas på södra Kreta och det har snabbt blivit ett populärt koncept. Hon ger även kurser som Skriva för scenen, Skriv ditt liv, Ordlust och är verksam som coach inom muntligt berättande i berättarkompaniet Fabula Storytelling i Stockholm.
 

Program (ändringar kan förekomma) 


Torsdag 13 september
Samling för gemensam lunch kl 12. På eftermiddagen tar vi en kort vandring för att fylla på inspiration inför skrivandet! Middag och skrivarstund med Kersti på kvällen. 
Fredag 14 september 
Frukost, skriva och vandring med lunchpaket. Middag och skrivarstund med Kersti på kvällen. 
Lördag 15 september 
Frukost, skriva och vandra med lunchpaket. Middag och skrivarstund med Kersti på kvällen. 
Söndag 16 september 
Frukost, skriva och vandra, vi reflekterar över dagarna och avslutar med en enkel intern ”textvernissage” där den som vill bjuder på något som skrivits under dagarna. Avslutande lunch. 

Pris från 5 300 kr, STF-medlem 5 000 kr. 
I priset ingår del i dubbelrum inkl. lakan och slutstädning, helpension (frukost, lunch/lunchpaket, 3-rätters middag) tillgång till sporthall med gym, bastu med relax och uppvärmda badtunnor i mån av plats. Kursledare och vandringsguide. Enkelrumstillägg är på 900kr. 
Minst 9 personer, max 12 personer.
Mer information om kursen av kursledaren: www.kerstibjorkman.se

Anmälan senast 13 augusti.

Boka på 0647-353 00 eller [email protected]  eller boka direkt här!