Vår sportavdelning

Är stängd mellan den 19 april fram till och med den 27 juni. 

I direkt anslutning till vår reception finns uthyrning, butik och service. Hos oss hittar du det mesta av det du behöver för dina fjälläventyr. Du kan hyra längd-, tur-,  alpinutrustning och snöskor liksom pulkor för packning och barnslädar för tur- och längdåkning. Vi har även uthyrning av isfiskeutrustning samt ett litet utbud av utrustning för topptur.

Under sommaren byts vinter utbudet ut till moderna stigcyklar, ryggsäckar, vandringskängor och löparskor, kanoter och fiskeutrustning. Att vi även har en stor sporthall med massor av aktiviteter borgar för att även dagar med sämre väder fylls med aktivitetsmöjlighet för den som önskar.   

Du kan även hyra en guide om du vill vandra eller få lite grundläggande kunskaper i längd, turåkning, alpint eller fjällcykling.

Bokning av utrustning


Förboka din utrustning genom att skicka e-post till sporten(at)valadalen.se eller ring oss på 0647-353 00. Om du vill hyra skidor behöver vi veta ungefärlig längd och vikt samt skostorlek.

Prislista för hyra av vinterutrustning finns här.

Bokningsvillkor
Förbokningar kan avbokas fram till 7 dagar före första hyresdag. För avbokning av förbokningar har Vålådalens Fjällstation rätt att ta ut en expeditionsavgift på upp till 150:- per bokad utrustning.

Vid avbokning 7-1 dagar före första hyresdag debiteras kunden halva hyresbeloppet.

Vid avbokning senare än kl 12:00 dagen före första hyresdag eller vid ej avhämtad utrustning debiteras kunden hela hyresbeloppet.