Längdskidlektioner

Förbättra din skidåkning med hjälp av vår längdinstruktör Erica Johansson. Ta en privatlektion – själv eller tillsammans med familjen eller kompisarna. Vår rekommendation är att boka en lektion på 1,5 timme för att få ett bra utbyte av lektionen. Erica ger lektioner i både klassisk teknik och skate.
Priser: 
1 person: 590 kr/timme
2 personer: 880 kr/timme
3-5 personer: 1 100 kr/timme
Grupp över 5 personer: 220 kr/person och timme

 

Längdskidläger

Vi arrangerar längdskidläger med instruktör. Under tre dagar får du möjlighet att slipa på din skidteknik. Lägren är öppna för alla oavsett förkunskaper.

Läger i klassisk teknik

Läger i skate

 

Alpinlektioner

På förfrågan ger vi lektioner i alpin skidåkning.
Priser: 
1 person: 450 kr/timme
2-5 personer: 690 kr/timme

 

Aktiviteter med guide

Boka privat guide 
Halvdag 9-12/heldag 9-16. På förfrågan.
Våra kunniga fjällguider skräddarsyr en fjällupplevelse för dig och ditt sällskap. Vill du testa på att topptura eller lära dig mer om fjällsäkerhet? Är du nyfiken på att upptäcka Vålådalens smultronställen på turskidor? Ring oss eller maila och beskriv vad du önskar göra, så utgår vi därifrån! Som deltagare på en guidad aktivitet har du 10% rabatt på hyrutrustning.
Halvdag 2-6 personer: 3 000 kr. Heldag 2-6 personer: 5 000 kr. 

Testa på topptur 
Heldag 9-16. På förfrågan.
Drömmer du om att ta dig utanför skidliftarna till orörda fjäll? Vill du lära dig mer om turplanering, lavin-och fjällsäkerhet samt få smarta tips för att bli en bättre toppturare? Under denna Testa på topptur-dag tar vår fjällguide med dig ut på fjället för att lära dig om grunderna för säkra och roliga toppturer. Lavinsäkerhetsutrustning ingår. Som deltagare på en guidad aktivitet har du 10% rabatt på hyrutrustning.
Heldag: 2-6 deltagare 1 500 kr/person.

Grunderna i turskidor 
Halvdag 9-12/heldag 9-16. På förfrågan.
Vill du ut på turer utanför preparerade längdspår och pistade backar är turskidåkning något för dig! Med vår utbildade skidinstruktör och fjällguide går vi igenom grundläggande tekniktips, utrustning och fjällsäkerhet för att göra dig till en tryggare turskidåkare. Som deltagare på en guidad aktivitet har du 10% rabatt på hyrutrustning.
Halvdag 1 person: 1 300 kr. Grupp 2-6 personer: 750 kr/person.
Heldag 1 person: 2 500 kr. Grupp 2-6 personer: 1 400 kr/person. 

 

Kurs i turskidåkning

Under ledning av erfarna guider får du lära dig skidteknik och fjällsäkerhet. Vi övar turplanering, navigering och går igenom vilken utrustning som är lämplig på vinterfjället. Efter avslutad kurs ska du ha tillräckliga kunskaper för att kunna ge dig ut på kortare eller längre turer på egen hand. Kursen startar på fredagen vid lunch och avslutas på söndag eftermiddag.

Denna kurs vänder sig till dig som vill lära dig att åka turskidor, få kunskap för att kunna göra egna turer i framtiden, samt gå med guide för ökad säkerhet och mervärde. Kursen hålls på svenska. Förkunskapskrav: Du ska ha god kondition och klara av fysisk aktivitet under flera timmar per dag i flera dagar.

2024 ger vi kursen vid två tillfällen, 9-11/2 och 8-10/3. BOKA HÄR!

 

Mer info och bokning

Kontakta oss på tel 0647-353 00 eller sporten(a)valadalen.se, så berättar vi gärna mer och tar emot din bokning.