Vintertur med Guide i Vålådalen! 24/2-1/3 2019

Njut av att skida tillsammans tryggt i grupp med erfaren guide och dela dina upplevelser med andra. Dagsettaperna är 12-16 km genom fantastisk vildmark över tjärnar, gammelskog och kalfjäll. Vår guide Vålådalsbon Marie Strömbeck som är Vålådalsbo har många års erfarenhet av turåkning och guidning i de jämtländska fjällen. 

Turen utgår från Vålådalens Fjällstation och tar dig genom Vålådalens naturreservats vidunderligt vackra fjällvärld. Vi går på turskidor till STFs stugor Stensdalen, Vålåstugan, Lunndörren och tillbaka till Vålådalens Fjällstation. 


Dagsetapper VÅLÅDLASFYRKANTEN (turernas längd varierar pga vägval) 
Vålådalen – Stensdalen 14 km
Stensdalen – Vålåstugan 14 km
Vålåstugan – Lunndörren 16 km
Lunndörren – Vålådalen 14-18 km

Program
Ankomst till Vålådalen den 24/2 och avresa från Vålådalen den 1/3.
Vi samlas vid middagen och lär känna varandra. Efter middagen kommer vår guide Marie Strömbäck ha en genomgång och förberedelser inför turen. Tillsammans tittar vi igenom vår utrustning och hur vi skall packa den på bästa sätt. 
Övernattning på Vålådalens Fjällstation.  

Vandring
25/2 Dag,  frukost och sedan börjar vi vår skidtur till Stendalen, Vålådalstugan, Lunndörren och avslutar vår tur med ankomst till Vålådalen. I Vålådalen, Lunndörren och Stendalen finns bastu. Övernattning i fjällstugor under turen där mat att inhandlas. 
Väl tillbaka i Vålådalen njuter vi av massage samt bastu och badtunnor innan vi avslutar med en härlig middag. Efter middagen har vi en liten summering tillsammans kring vår fjälltur. 

Avresa 1/3 frukost och sedan avresa. 

Medlemspris i STF är 4 230 inkl. guide, boende i stugor och på Vålådalen hotell, (del i dubbelrum inkl. 2 frukostar och 2 middagar, bastu och badtunnor, massage (sista dagen).    
Ej STF medlem 4 890 kr, för bokning klicka här!

Mer information: Marie Strömbeck,guide, tel 0647-351 74, 0730-44 45 21, [email protected]
Läs mer om STF:s stugor eller ring Vålådalen på 0647-353 00 eller skicka ett e-post [email protected]