I Vålådalen finns under sommarsäsongen ett antal orienteringskontroller ute i terrängen. Detta är en del av Svenska Orienteringsförbundets projekt HITTAUT som är en fantastisk prova på aktivitet för hela familjen på 32 orter i Sverige och där Vålådalen är en av dessa. Då det ofta är snö länge på fjället så kommer alla kontroller ej vara utsatta förrän i början av Juli. 

Den 28/juni öppnar Vålådalens Fjällstation för sommaren och med fullservice på anläggningen. I vår reception som är öppen 8-18 varje dag. Från den  25 juni så har vi alla våra 102 kontroller utplacerade på totalt 5 olika banor. Längre ner kan du ladda ner våra kartor och skiva ut. Eller så kan du för en ringa peng få kartorna utskivna i receptionen på Vålådalens Fjällstation. 

VAD ÄR HITTA UT?
Hitta ut är en enkel form av orientering som alla kan göra. Det går till så att ett stort antal checkpoints (kontroller) finns utspridda över hela orten och närliggande skogsområden. Checkpointsen har olika svårighetsgrad och du ska hitta dem med hjälp av en karta. När du hittat en checkpoint finns en kod som du sedan kan registrera online för att se din utveckling och för att vara med och tävla om fina priser.  Här får du mer information om vad HITTAUT är.  Mer inforamtion om våra kartor kommer komma när vi öppnar kontrollerna i början av Juli. 

 

Här kan du ladda ner våra kartor. 

Vålådalens Sportklubb Facebook