I Vålådalen finns under sommarsäsongen ett antal orienteringskontroller ute i terrängen. Detta är en del av Svenska Orienteringsförbundets projekt HITTAUT som är en fantastisk prova på aktivitet för hela familjen på 32 orter i Sverige och där Vålådalen är en av dessa. Då det ofta är snö länge på fjället så kommer alla kontroller ej vara utsatta förrän runt midsommartid!  

VAD ÄR HITTA UT?
Hitta ut är en enkel form av orientering som alla kan göra. Det går till så att ett stort antal checkpoints (kontroller) finns utspridda över hela orten och närliggande skogsområden. Checkpointsen har olika svårighetsgrad och du ska hitta dem med hjälp av en karta. När du hittat en checkpoint finns en kod som du sedan kan registrera online för att se din utveckling och för att vara med och tävla om fina priser.  Här får du mer information om vad HITTAUT är. OBS! det är problem med sidan, när du kommer till sidan välj orter och då ÅRE! 

Vålådalens Sportklubb Facebook

Här följer pdf.länkar till orienteringskartor som vi har i området. Skriv ut dem hemma eller så kan du köpa dem i receptionen hos oss.

Kartor för Hitta ut 2019

Hitta ut Elljusspåret

Hitta ut Lahtispåret

Hitta ut Pucklarna

Hitta ut Vålåsen

Orienteringstävlingen Vålådalens 3-dagars arrangeras i juli varje år dock ej 2020 pga av Covid-19. För mer information om tävlingar gå till hemsidan eventor.orientering.se