I Vålådalen finns under sommarsäsongen ett antal orienteringskontroller ute i terrängen. Detta är en del av Svenska Orienteringsförbundets projekt Hittaut som är en fantastisk prova på aktivitet för hela familjen på 32 orter i Sverige och där Vålådalen är en av dessa.  

VAD ÄR HITTAUT?
Hittaut är en enkel form av orientering som alla kan göra. Det går till så att ett stort antal checkpoints (kontroller) finns utspridda över hela orten och närliggande skogsområden. Checkpointsen har olika svårighetsgrad och du ska hitta dem med hjälp av en karta. När du hittat en checkpoint finns en kod som du sedan kan registrera online för att se din utveckling och för att vara med och tävla om fina priser.  Här får du mer information om vad hittaut är. Vålådalen finner du under orten Östersund! 

Här följer pdf.länkar till orienteringskartor som vi har i området. Skriv ut dem hemma eller så kan du köpa dem i receptionen hos oss.

Hittaut kartor

 

Andra kartor

 
Orienteringstävlingen Vålådalens 3-dagars arrangeras i juli varje år. För mer information gå till hemsidan eventor.orientering.se eller klicka här för mer information på Vålådalens hemsida!