Under längdspår.se kan du få spårstatus i realtid.

 

Elljusspåren 2,1-8,2 km. Belyst mellan 06:00-22:00.

Lill-Sapporo 3,7 km

Sapporo 7,0 km

Intervallspåret 5,0 km

Lake Placid 8,1 km

Lahti 10 km

 

 

Följ oss gärna på Facebook för löpande information.

 

Praktisk information

Åkriktning: Samtliga spår har motsols åkriktning, med undantag för Nulltjärnsrundan.
 

Klassiskt & Skate: Premiärspåren, Elljusspåren, Lake Placid, Intervallspåret, Sapporo, Lill Sapporo, Holmenkollen, Våffelturen, Lahti och Skidskytteslingan.
 

Klassiskt: Nulltjärnsrundan, Fjällsvängen och Vallbo milspår. Enklare preparering som sker sporadiskt.

Pulkor: Om du drar fjällpulkor för barn eller packning åker du på den sida av spåren som är preparerade för skate. Chariotpulkor med skidor går att använda både i det klassiska spåret och på skatedelen.

Hundar: Kopplade hundar är välkomna i alla våra spår.

Elljusspåren och Skidskytte

2,1km  2,8km, 4,0km, 5,0km, 6,0km och 8,2km. Ett flackt spår i böljande terräng som även mindre vana skidåkare klarar. Spåret går i skyddad terräng och är fint även blåsiga dagar. Här hittar ni också vår Skidskyttebana och Skidskytteslinga på 1,3km. Belysning varje dag kl 06-09 och 15-22.

 

Sapporo 7,0km

Vårt tuffaste spår, som elitskidåkarna gillar och kör med ett leende på läpparna. Genom fjällskog och på kalfjäll, backe upp och backe ned svänger spåret hit och dit, den ena kurvan värre än den andra. Vågar du dig runt belönas du med fantastisk utsikt över fjällvärlden.

Lill Sapporo  3,7km

Ett lätt spår som snirklar sig fram innanför Sapporospåret. Samma fantastiska miljö som på Sapporo, men med flack och avkopplande dragning. Passar alla oavsett nivå. Spåret nås med fördel via liften och avslutas med lång utförslöpa på Intervallspåret ner till Elljusspåren.

Lahti 10 km (milspåret)

Lahti är Mathias Fredrikssons favoritspår. En tuff start uppför, men sedan böljar spåret fint i skogen längs fjällsidan.

Lake Placid 8,1 km

Vill du plocka höjdmeter väljer du Lake Placid, kanske som ett alternativ till Intervallspåret när du ska upp till Sapporospåret. Spåret går genom varierad terräng av granskog och tallmyrar. Höjdskillnaden är 414 meter på 8 kilometer.

Intervallspåret 5 km

Spåret nås via Elljusspåren och går i en lång sluttning längs Ottfjällsvägen, perfekt för intervallträning, 2,5km uppför, 2,5km nedför. Spåret är även ett bra alternativ när man ska ner från fjället. Här når du även de båda vindskydd som finns vid Ottfjällsvägen, fina dagar rekommenderas det övre för en paus med fantastisk utsikt. Spåret används ofta och gärna av turåkare på väg till eller från Ottfjällets toppar.

Holmenkollen 17,8 km

Ett relativt flackt spår som i stort sett följer höjdkurvorna runt Vålåsen, genom gammelskog och över myrstråk. Har du ögonen öppna kan det mycket väl hända att du ser järv- eller lospår. Spåret passar både för den som vill träna inför Årefjällsloppet och den som vill ha en fin dagstur.

 

Årefjällsleden 55 km

Här åker du delar av sträckan som används i Årefjällsloppet VÅLÅDALEN. Årefjällsloppet är det längsta loppet i långloppsvärldscupen. Ambitionen är att preparera spåret från vecka 7.