MÅ BRA!

Finn glädje och inspereras till ditt nya JAG!

Här samlar vi aktiviteter, paket och kurser som leder dig till glädje och balans i din vardag. 

Mia

Grupp utanför station

Helags Sveriges sydligaste glaciär

Vandring på hög höjd med Marie Strömbeck. 9-15 augusti 2021 Paketet är fullbokat!  Marie Strömbeck som är Vålådalsbo har varit vandringsguide i Vålådalen i många år tar dig med ut på en spännande 5 dagars vandring i de södra fjällmassiven och dalarna av Vålådalens Naturreservat. Helagsmassivet i Härjedalen har alltid varit ett landmärke från alla väderstreck, 1797 meter högt. Helagskammen är mycket speciell i sin form och i ”grytan” nedanför ligger glaciären, som blir mindre och mindre. Vår guide, vålådalsbon Marie Strömbeck, arbetade på Helags 2001-2002 och har sett förändringen. Vänta inte för länge med denna tur! Vi kommer också till Gåsenstugan, som är Sveriges högst belägna STF-stuga 1110 meter över havet, med milsvid utsikt mot Sylarna och Helags. Vår första övernattning på vandringen blir i nybyggda Stensdalen och vår sista i Vålåstugan med sitt kända Sturebad.  Program Den 9 augusti samlas vi på Vålådalens Fjällstation, där vi går igenom turen & packningen, njuter av en 3-rätters middag och övernattar.  10 aug. Lätt vandring till Stensdalen 14 km 11 aug. Vandring ovan trädgränsen till Gåsen 15 km 12 aug. Vandring till Helags, lättare vad över Gåsån 19 km 13 aug. Vandring till Vålåstugan, vad över Ljungan 24 km 14 aug. Vandring hem till Vålådalen, lättgångna 20 km Pris: kr, STF-medlem 5 720kr per person ej STF medlem 6 320kr I priset ingår: Guide, boende på Vålådalens Fjällstation, del i dubbelrum, lakan och städning ingår. 3-rättersmiddag ankomstdag, frukost och lunchpaket plockas från frukostbuffé första vandringsdagen, samt avslutande 3-rättersmiddag och frukost vid avresa. Vid ankomst till Vålådalens Fjällstation sista dagen ingår massage.  Boende i STF:s stugor. Vi köper maten själva i stugorna, lever stugliv och hjälps åt med alla sysslor, lagar mat, äter och umgås. Medtag lakan och handduk till stugorna. Minst 4 deltagare, max 4. Tips! vid bokning av transport se till att boka med avbokningsmöjlighet!  Vandringen är redan fullbokad.   Mer information: Marie Strömbeck, guide, tel 0647-351 74, 0730-44 45 21, [email protected] Läs mer om STF:s stugor

 • Vandring
 • Turer med guide
 • Vandringspaket
 • Må bättre

Framför brasa

Vålådalen Premium 28/6-26/9 2021

Vandring på det lite lyxiga sättet! Vålådalen Premium är alternativet för dig som vill uppleva Jämtlandsfjällens storslagna natur medan du vandrar med lätt packning. På en vackert belägen sten avnjuter du det lunchpaket som du fick med dig från restaurangen på morgonen. Mot kvällningen återvänder du till fjällstationen för att koppla av i badtunnor och bastu. Du njuter av vällagad mat och sjunker ner i en bekväm fåtölj i historisk miljö för att reflektera över dagens äventyr framför en sprakande brasa. Du sover i en skön säng och har tillgång till hela det aktivitetsutbud som fjällstationen erbjuder. Vålådalens Fjällstation är den perfekta utgångspunkten för dagsvandring eller löpning ut i vår vackra fjällvärld. I området kring Vålådalen har du välkända utflyktsmål som du når under en dagsvandring. Blanktjärnsrundan, där den berömda tjärnen med sitt turkosa vatten är målet. Pyramiderna och Issjödalen är två av fjällvärldens mest intressanta platser ur geologisk synpunkt – dessutom rasande vackra! Vandringen upp till Kläppen på Ottfjället belönar dig med storslagen utsikt över en stor del av Jämtlandsfjällen. Här finns också kortare vandringar, som en fin tur till Nulltjärn som kanske kan locka med ett bad. Läs mer om vandring och traillöpning i Vålådalen. Våra kunniga medarbetare tipsar gärna om sina personliga favoritställen och ger förslag på spännande aktiviteter. På anläggningen kan du hyra det mesta av den utrustning du behöver under din vistelse: kläder, skor, cyklar, fiskeutrustning, spritkök mm. Från mitten av  juli till mitten av september erbjuder vi yoga och massage flera gånger i veckan. Pris från 4 505 kr/person, STF-medlem 4 205 kr. I priset ingår boende i tre nätter med del i dubbelrum med frukost, trerätters middag och tre lunchpaket som du gör i ordning själv vid frukost. I paketet ingår hyra av en dagryggsäck från Lundhags där det även finns  ett välkomstmaterial med information om leder och sevärdheter, samt vår populära Vålåluva. Vid boende på Vålådalens Fjällstation ingår alltid idrottskort som ger tillgång till bastu & badtunnor, rullskidbana, gym och sporthall inkl. redskap och bollar i mån av plats. För mer info:  0647-353 00 eller info(a)valadalen.se alternativ boka direkt här!  Erbjudandet gäller under perioden 28 juni till 26 september 2021.

 • Vandring
 • Må bättre

Skidåkare

SKIDSKOLA OCH GUIDADE TURER

Längdskidlektioner Förbättra din skidåkning med hjälp av vår längdinstruktör Erica Johansson. Ta en privatlektion – själv eller tillsammans med familjen eller kompisarna. Vår rekommendation är att boka en lektion på 1,5 timme för att få ett bra utbyte av lektionen. Pris:  1 person: 500kr/timme 2 personer: 750kr/timme 3-5 personer: 900kr/timme Grupp över 5 personer: 200kr/person/timme Alpin skidlektion (nybörjare) För dig som vill lära dig att åka slalom. Vi kan hjälpa dig med de första svängarna och vidare. 1 person: 400kr/timme 2-5 personer: 650kr/timme   Guidade turer/turskidlektioner En dag eller halvdag med en av våra kunniga guider som hjälper dig att få ut det allra bästa och mesta av din fjällvistelse. Du får chansen att ställa alla frågor, får tipsen som förbättrar din skidåkning – och så delar din guide med sig av sina smultronställen i Vålådalens fjällvärld. Vi erbjuder även turskidlektioner med ett liknande upplägg som för längdåkning för dig som vill lära dig grunderna i turskidåkningsteknik.   Mer info och bokning Kontakta oss på tel 0647-353 00, sporten(a)valadalen.se, så berättar vi gärna mer och tar emot din bokning.

 • Sportavdelning
 • Vintertur med guide
 • Längdläger
 • vinter aktiviteter
 • Må bättre

Issjödalen

Vandring i istidens fotspår

Stugvandring med guide 27- 31 Juli 2021  Vålådalen - Vallbo - Anaris - Lunndörren - Vålådalen  Marie Strömbeck, Vålådalsbo som varit vandringsguide i Vålådalen i många år tar dig med ut på en spännande  4 dagars vandring i de östra fjällmassiven och dalarna av Vålådalens Naturreservat. Många menar att detta är den vackraste delen av naturreservatet med sina vackra vyer med istidslandskap, spektakulära naturformationer som pyramider och vattendrag i turkos lyster. Många menar att detta är den vackraste delen av Vålådalens Naturreservat med sina vackra vyer med istidslandskap, spektakulära naturformationer som pyramider och vattendrag i turkos lyster. PROGRAM 27 juli ankomst till Vålådalen. Incheck från klockan 15:00. Vi träffas klockan 18:00 och äter en gemensam middag, går igenom vandringen och packningen.   28 juli  vandringsdag 1: Dagens vackra etapp är 19 km och går genom vacker urskog för att senare ta oss upp i ett fjällpass. Övernattning Anarisstugan.   29 juli vandringsdag 2: Vi går uppför den vackra Hällådalen och får se ett av Sveriges ståtligaste istidslandskap från ovan, innan vi beger oss ner bland rullstensåsar, dödisgropar och pyramider. Övernattning i Lunndörrsstugan. 30 juli vandringsdag 3: Vi gör en dagstur in i U-dalen Lunndörrspasset, ett av de tydligaste istidsspåren i fjällvärlden. Landskapet fascinerar och terrängen är mycket lättgången. 31 juli vandringsdag 4: Vi njuter av 14 kilometers nerförsbacke hem till Vålådalen. Turen går genom urskog, förbi tjärnar, längs åar och över stora myrar. Väl framme i Vålådalen väntar badtunnor, bastu, massage och god middag! Vi summerar våra upplevelser och planerar nästa tur i brasans sken. 1 augusti. Avresa från Vålådalen Frukost och utcheckning från rummet kl: 11:00 Pris: kr, STF-medlem 5 170kr per person.   Ej STF medlem 5 670kr I priset ingår: Guide, boende på Vålådalen Fjällstation, del i dubbelrum, lakan och städning. 3-rätters middag ankomstdag, frukost och lunchpaket första vandringsdagen, samt avslutande 3-rätters middag och frukost vid avresa. Boende i STF:s stugor. Vi köper maten själva i stugorna, lever stugliv och hjälps åt med alla sysslor, lagar mat, äter och umgås. Medtag lakan och handduk till stugorna. Minst 4 deltagare, max 6.  Sista anmälningsdag 18 juli. (med reservation för fullbokad tidigare!).   Boka på tel 0647-353 00, [email protected] eller www.valadalen.se  Mer information: Marie Strömbeck, guide, tel 0647-351 74, 0730-44 45 21, [email protected] Läs mer om STF:s stugor Tips! vid bokning av transport se till att boka med avbokningsmöjlighet! 

 • Turer med guide
 • Vandring
 • Vandringspaket
 • Må bättre

Vill du ha fina erbjudanden och semestertips?


You are now subscribed