MÅ BÄTTRE!

Finn glädje och inspereras till ditt nya JAG!

Här samlar vi aktiviteter, paket och kurser som leder dig till glädje och balans i din vardag. 

Mia

Grupp utanför station

Vandring på hög höjd

Vandring på hög höjd med Marie Strömbeck. Juli 2021 (datum ej klart) Marie Strömbeck som är Vålådalsbo har varit vandringsguide i Vålådalen i många år tar dig med ut på en spännande 4 dagars vandring i de södra fjällmassiven och dalarna av Vålådalens Naturreservat. Vandringen utgår från fjällstationen och tar dig genom Vålådalens vidunderligt vackra fjällvärld. Vi övernattar i STFs fjällstugor Stensdalen, Gåsen och Vålåstugan, innan vi vänder hem till fjällstationen igen. Du njuter av att vandra tryggt i grupp och dela dina upplevelser med andra. Gåsen är STF:s högst belägna stuga och ligger på 1 110 möh med en vidunderligt vacker utsikt över fjällmassiven ända bort till norska gränsen. Vår guide är Vålådalsbon Marie Strömbeck som har många års erfarenhet av vandring i de jämtländska fjällen och även arbetat på de flesta av stugplatserna som stugvärd.   Program ? juli ankomst – incheckning kl 15:00 och samling till middag kl 18:00, presentation och genomgång av vandringen, förberedelser av packning. Gemensam middag kl 18:00 i Olgas matsal som serverar en härlig buffé med smaker av lokala råvaror. Övernattning på fjällstationen. ?-? juli – vandring till Stensdalsstugan, Gåsen och Vålåstugan. I Stensdalsstugan finns bastu. ? juli – vandring tillbaka till Vålådalens Fjällstation, där vi njuter av massage, bastu och badtunnor innan vi avslutar med ännu en fantastisk middag och summerar våra upplevelser. Övernattning på fjällstationen. ? juli – frukost och avresa. Pris: kr, STF-medlem kr (pris ej klart) I priset ingår: Guide, boende på Vålådalens Fjällstation, del i dubbelrum, lakan och städning ingår. 3-rättersmiddag ankomstdag, frukost och lunchpaket plockas från frukostbuffé första vandringsdagen, samt avslutande 3-rättersmiddag och frukost vid avresa. Boende i STF:s stugor. Vi köper maten själva i stugorna, lever stugliv och hjälps åt med alla sysslor, lagar mat, äter och umgås. Medtag lakan och handduk till stugorna. Minst 4 deltagare, max 10. Tips! vid bokning av transport se till att boka med avbokningsmöjlighet!  Sista anmälningsdag ? juni. Mer information: Marie Strömbeck, guide, tel 0647-351 74, 0730-44 45 21, [email protected] Ej bokningsbart ännu! Läs mer om STF:s stugor

 • Turer med guide
 • Vandring
 • Vandringspaket
 • Må bättre

Framför brasa

Vålådalen Premium 28/6-26/9 2021

Vandring på det lite lyxiga sättet! Vålådalen Premium är alternativet för dig som vill uppleva Jämtlandsfjällens storslagna natur medan du vandrar med lätt packning. På en vackert belägen sten avnjuter du det lunchpaket som du fick med dig från restaurangen på morgonen. Mot kvällningen återvänder du till fjällstationen för att koppla av i badtunnor och bastu. Du njuter av vällagad mat och sjunker ner i en bekväm fåtölj i historisk miljö för att reflektera över dagens äventyr framför en sprakande brasa. Du sover i en skön säng och har tillgång till hela det aktivitetsutbud som fjällstationen erbjuder. Vålådalens Fjällstation är den perfekta utgångspunkten för dagsvandring eller löpning ut i vår vackra fjällvärld. I området kring Vålådalen har du välkända utflyktsmål som du når under en dagsvandring. Blanktjärnsrundan, där den berömda tjärnen med sitt turkosa vatten är målet. Pyramiderna och Issjödalen är två av fjällvärldens mest intressanta platser ur geologisk synpunkt – dessutom rasande vackra! Vandringen upp till Kläppen på Ottfjället belönar dig med storslagen utsikt över en stor del av Jämtlandsfjällen. Här finns också kortare vandringar, som en fin tur till Nulltjärn som kanske kan locka med ett bad. Läs mer om vandring och traillöpning i Vålådalen. Våra kunniga medarbetare tipsar gärna om sina personliga favoritställen och ger förslag på spännande aktiviteter. På anläggningen kan du hyra det mesta av den utrustning du behöver under din vistelse: kläder, skor, cyklar, fiskeutrustning, spritkök mm. Från mitten av  juli till mitten av september erbjuder vi yoga och massage flera gånger i veckan. Pris från 4 505 kr/person, STF-medlem 4 205 kr. I priset ingår boende i tre nätter med del i dubbelrum med frukost, trerätters middag och tre lunchpaket som du gör i ordning själv vid frukost. I paketet ingår hyra av en dagryggsäck från Lundhags där det även finns  ett välkomstmaterial med information om leder och sevärdheter, samt vår populära Vålåluva. Vid boende på Vålådalens Fjällstation ingår alltid idrottskort som ger tillgång till bastu & badtunnor, rullskidbana, gym och sporthall inkl. redskap och bollar i mån av plats. För mer info:  0647-353 00 eller info(a)valadalen.se alternativ boka direkt här!  Erbjudandet gäller under perioden 28 juni till 26 september 2021.

 • Vandring
 • Må bättre

Skidåkare

SKIDSKOLA OCH GUIDADE TURER

Längdskidlektioner Förbättra din skidåkning med hjälp av vår längdinstruktör Erica Johansson. Ta en privatlektion – själv eller tillsammans med familjen eller kompisarna. Vår rekommendation är att boka en lektion på 1,5 timme för att få ett bra utbyte av lektionen. Pris:  1 person: 500kr/timme 2 personer: 750kr/timme 3-5 personer: 900kr/timme Grupp över 5 personer: 200kr/person/timme Alpin skidlektion (nybörjare) För dig som vill lära dig att åka slalom. Vi kan hjälpa dig med de första svängarna och vidare. 1 person: 400kr/timme 2-5 personer: 650kr/timme   Guidade turer En dag eller halvdag med en av våra kunniga guider som hjälper dig att få ut det allra bästa och mesta av din fjällvistelse. Du får chansen att ställa alla frågor, får tipsen som förbättrar din skidåkning – och så delar din guide med sig av sina smultronställen i Vålådalens fjällvärld.   Mer info och bokning Kontakta oss på tel 0647-353 00, sporten(a)valadalen.se, så berättar vi gärna mer och tar emot din bokning.

 • Sportavdelning
 • Vintertur med guide
 • Längdläger
 • vinter aktiviteter
 • Må bättre

Issjödalen

Vandring i istidens fotspår

Stugvandring med guide ?? augusti 2020 (datum ej klart) Vålådalen - Vallbo - Anaris - Lunndörren - Vålådalen  Marie Strömbeck, Vålådalsbo som varit vandringsguide i Vålådalen i många år tar dig med ut på en spännande  4 dagars vandring i de östra fjällmassiven och dalarna av Vålådalens Naturreservat. Många menar att detta är den vackraste delen av naturreservatet med sina vackra vyer med istidslandskap, spektakulära naturformationer som pyramider och vattendrag i turkos lyster. Många menar att detta är den vackraste delen av Vålådalens Naturreservat med sina vackra vyer med istidslandskap, spektakulära naturformationer som pyramider och vattendrag i turkos lyster. PROGRAM ? aug. ankomst till Vålådalen. Incheck från klockan 15:00. Vi träffas klockan 18:00 och äter en gemensam middag, går igenom vandringen och packningen.   ? aug.  vandringsdag 1: Dagens vackra etapp är 19 km och går genom vacker urskog för att senare ta oss upp i ett fjällpass. Övernattning Anarisstugan.   ? aug. vandringsdag 2: Vi går uppför den vackra Hällådalen och får se ett av Sveriges ståtligaste istidslandskap från ovan, innan vi beger oss ner bland rullstensåsar, dödisgropar och pyramider. Övernattning i Lunndörrsstugan. ? aug. vandringsdag 3: Vi gör en dagstur in i U-dalen Lunndörrspasset, ett av de tydligaste istidsspåren i fjällvärlden. Landskapet fascinerar och terrängen är mycket lättgången. ? aug. vandringsdag 4: Vi njuter av 14 kilometers nerförsbacke hem till Vålådalen. Turen går genom urskog, förbi tjärnar, längs åar och över stora myrar. Väl framme i Vålådalen väntar badtunnor, bastu, massage och god middag! Vi summerar våra upplevelser och planerar nästa tur i brasans sken. ? aug. avresa från Vålådalen Frukost och utcheckning från rummet kl: 11:00 Pris: kr, STF-medlem kr (pris ej klart)  I priset ingår: Guide, boende på Vålådalen Fjällstation, del i dubbelrum, lakan och städning. 3-rätters middag ankomstdag, frukost och lunchpaket första vandringsdagen, samt avslutande 3-rätters middag och frukost vid avresa. Boende i STF:s stugor. Vi köper maten själva i stugorna, lever stugliv och hjälps åt med alla sysslor, lagar mat, äter och umgås. Medtag lakan och handduk till stugorna. Minst 4 deltagare, max 10. Tips! vid bokning av transport se till att boka med avbokningsmöjlighet!  Sista anmälningsdag ? augusti. Boka på tel 0647-353 00, [email protected] eller www.valadalen.se (ej bokningsbart) Mer information: Marie Strömbeck, guide, tel 0647-351 74, 0730-44 45 21, [email protected] Ej bokningsbart ännu!  Läs mer om STF:s stugor Tips! vid bokning av transport se till att boka med avbokningsmöjlighet! 

 • Turer med guide
 • Vandring
 • Vandringspaket
 • Må bättre

Matbild

Fira Jul & Nyår i Vålåldalen

Jul och nyår är en underbar period att vistas i fjällen! I Vålådalen får du den riktiga känslan man önskar under högtiden med vintriga landskap och sköna stunder framför brasan.  Låt oss ta hand om jul- och nyårsstöket Vi tar hand om allt ju-l och nyårsstök så du och familjen får umgås och bli uppassade av vår duktiga och trevliga personal. Att fira jul och nyår i Vålådalen har för många blivit en tradition med familj och vänner. Roliga aktiviteter för vuxna och barn och varma och sköna stunder i bastukåtan och badtunnorna samt mysiga stunder framför brasan efter en aktiv dag.  Liftens öppettider Liftens öppettider: 10.00-12.00 och 13.00-15.00 Följ länken för att ta del av vårt Jul & Nyårsprogram Julprogram Nyårsprogram Spännande aktiviteter för barn och vuxna Under jul- och nyårshelgerna finns massor av roliga aktiviteter för barn och vuxna.  För barnen har vi en egen klubb "skymningsgänget" som gör spännande kvällsaktiviteter med vår personal efter middagen i några timmar. Det innebär att ni vuxna får en liten stund för er själva när barnen ätit klart sin middag! Hur anpassar vi vår verksamhet så ni skall känna er trygga! Här kan du läsa mer om vår anpassning kring Covid-19 under Jul & Nyår Så reser ni smidigast till Vålådalen Vi rekommenderar att ni tar nattåget till oss. Här kan du läsa mer om transfer! 0647-353 00

 • vinter aktiviteter
 • Skymningsgänget
 • Må bättre
 • Covid19

Vill du ha fina erbjudanden och semestertips?


You are now subscribed