Trail Running

Gunders mosse, Ottfjället, Nulltjärn, Blanktjärnsrundan, Pyramiderna… Mytomspunna namn för den som tycker om löpning. Vålådalen är det perfekta stället för trail running i fantastisk fjällmiljö. Det finns många kilometer löpspår och fjälleder att välja mellan. Vår trailkarta samlar några av favoriterna. 

Ända sedan Gunder Häggs dagar på 1940-talet har duktiga löpare tränat i Vålådalen. Förutom trail running finns möjligheter till banintervaller och löpteknik på idrottsplatsen, styrkeintervaller på myren och backintervaller längs Intervallspåret.

Vålådalens Löparskola lär dig löpteknik för fjällen – både uppför och utför, liksom fjällvett och säkerhet.

Träningsläger och -helger arrangeras under hela säsongen. Vi har även prisvärda erbjudanden om du vill arrangera din egen träningshelg.

KIA Fjällmaraton startar i Vålådalen, den  29 juli - 5 augusti blir det en hel löparvecka med roliga aktiviteter. 

TRAIL FEST - den 21-23 september är det nystart med en löparfest tillsammans med Team Nordic Trail och Trailrunning Sweden

För dig som vill ha ytterligare en utmaning finns orienteringskartor runt om Vålådalen, sommartid finns Naturpasset med utsatta kontroller.  Tävlingen Vålådalens 3-dagars avgörs den 6-8 juli. Läs mer om Orientering