Välkommen till Södra Årefjällen – längd- och turskidåkning i världsklass

I SÖDRA ÅREFJÄLLEN FINNS SKIDSPÅR FÖR ALLA SMAKER. Du kan få utlopp för din energi i 130 km preparerade motionsspår eller på mer än 300 km kvalitetssäkrade skidturer. Spåren går genom vacker fjällskog och på kalfjäll med fantastiska vyer. Längs turerna finns olika typer av rastställen – allt från en fallen trädstam med bästa utsikten till restauranger/caféer.

KOLLA SPÅRSTATUS PÅ LÄNGDSPÅR.SE »  Turerna är  kvalitetssäkrade från sportloven och över påsklovet, givetvis under förutsättning att det är snö.

ETT SKYLTSYSTEM GÖR TURERNA LÄTTA ATT FÖLJA. Vinterturerna har röda skyltar som börjar med siffran 1.

VILKEN TUR PASSAR MIG?  För att du lättare ska hitta en skidtur som passar dig är de svårighets­graderade. Svårighetsgraden ökar ju mer kuperad och krävande turen är. Grön tur är för dig som föredrar en kort och ”snäll” tur i skyddad terräng. En svart tur är antingen kuperad eller lång. Där bör du vara van skidåkare. Räkna med att du skidar cirka 3,5 kilometer i timmen, om du har normal kondition och  turskidor. Viktigast av allt – stanna upp, ta en fika eller bara njut av naturen. Så se till att ha gott om tid!

SKIDAR NI MED HUND  – KOM IHÅG ATT DEN SKA VARA KOPPLAD och att du ska köra i skatedelen av de pistade spåren.

INFOMATION OM ALLA LEDER/SPÅR I SÖDRA ÅREFJÄLLEN 

SPÅR - & LEDAVGIFTER