Gör som eliten - träna i Vålådalen!

Vålådalen är ett mecka för dig som tycker om längdåkning. Många elitskidåkare har, och har haft, Vålådalen som träningsbas. Namn som Charlotte Kalla, Oskar Svärd, Jenny Grip och Mathias Fredriksson har lagt många mil i spåren i Vålådalen. Flera skidklubbar och -team tränar här både på vintern och under barmarkssäsongen. Självklart är landslagen även här och dessutom året runt! 

Vår ambition är att erbjuda bästa tänkbara längdspår. Vi har mer än 50 km välpreparerade skidspår med varierande svårighetsgrad. Drygt 7,5 km av dessa är elljusspår. Dessutom är Teknikspåret på idrottsplatsen belyst.

Vi arbetar hårt för att tidigt på säsongen kunna erbjuda skidåkning och öppnar redan i mitten av oktober en slinga med sparad konstsnö.

Spåravgift är obligatorisk, för boende på Vålådalens Fjällstation ingår både spårkort och tillgång till vallabod. För mer information kontakta vår bokning på 0647-353 00 eller [email protected] 

Längdläger med instruktör

Vill du förbättra din klassiska skidteknik så rekommenderar vi att du bokar in dig på någon av våra instruktörsledda helgläger i januari och februari. Här kan du läsa mer och boka in dig på våra längdlägerpaket: Längdläger med helpension samt Längdläger med självhushåll.