Inspirerande ledare

Mia med fjäll

Fotoweekend

Fågel på horn

Svampweekend

Kantareller i Vålådalen

Cykelcamp

Robin Wallner

kajak

Vandra och paddla i fjällen med din vän!

Vandra och paddla i fjällen med din vän! Datum Juli 5,12,19,26. Augusti 2,9,16,23,30.  I sommar kommer Vålådalens Fjällstation tillsammans med Fjällkajakcenter erbjuda dig en ny spännande kombination vid din vistelse i Vålådalen.  Vi har skapat ett paket för dig och din vän där ni kan kombinera vandring i Vålådalens naturreservat samt få en heldag med paddling.   Vi utgår från vackra Ottsjön, omgärdad av mystik och fjälltoppar.  Ottsjön fylls på av kristallklart rent vatten från Vålån som har sin källa långt in i Vålådalsfjällen. Tillsammans med instruktörer från Fjällkajakcenter får ni lära er de allra första grunderna i kajakpaddling under ett par timmar. Efter instruktioner skiljs ni så ni kan fortsätta på egen hand resten av dagen och finna era egna smultronställen i vikarna och stränder runt sjön. Ni paddlar med stabila, roliga kajaker. Inga krav på förkunskaper utöver simkunnighet.  Upptäck även alla andra aktiviteter som vi erbjuder under din vistelse som tex, pumptrackbanan, fiske, rullskidbana, SUP (paddelboard) idrottshall mm. I vår sportshop kan du hyra cykel, ryggsäckar och kläder och annan utrustning, få hjälp av våra duktiga personal eller hyra en guide. Varje vecka har vi ett veckoprogram med spännande aktiviteter du kan delta i.    Vandra och paddla med en vän! Boende i dubbelrum i 3 dygn inkl. halvpension och lunchpaket som ni själva packar från vår frukostbuffé. 1 dag vid kajakcenter med grundkurs och hyra av kajak. Som boendegäst på Vålådalens Fjällstation ingår bastukåta och badtunnor, rullskidbana, pumptrack, tennisbanor, idrottshall och gym i mån av plats.     Pris 4 410 kr per vuxen. STF medlem 4 110 per vuxen. För bokning klicka här!  Om ni vill ha självhushåll i stället för ovannämnda paket med pension? Hör av dig till vår bokning, bokningen(at)valadalen.se eller 0647-353 00 Frågor om Fjällkajakcenter! Klicka här!

 • vatten
 • Vandring
 • Kurser

Mia

Yoga och vandringskurs september 2019

Yoga och vandringskurs 5-8 september 2019 Kursledare: Mia Larsson yoga och Marie Strömbeck vandring    Låt Yoga och Guidade Vandringar göra din fjällvistelse till en ännu djupare helhetsupplevelse! Vana som ovana vandrare, erfarna yogis liksom nybörjare, är varmt välkomna till dessa dagar då vi dyker djupare både i fjällvärlden och i Yogans lärdomar. Mia har utövat olika former av yoga under de senaste sjutton åren och undervisat har hon gjort sedan 2010. Under vintern erbjuder hon kurser i Spanien och under en period på sommaren så har Vålådalen äran att ha Mia som kursledare, yogainstruktör och massör. För mer information besök hennes hemsida. http://www.miaeyoga.com/  Yoga bidrar till: bättre blodcirkulation och immunförsvar och kroppsmedvetenhet, en hälsosam hållning för vandring och övrig träning och för vardagen. Styrka, balans, flexibilitet, tonus av muskler och fascia; integration och expansion! Bättre koncentration, stillhet och fokus i sinnesintrycken, en lugnare och mer harmonisk inställning till livet och en djupare insikt i sambandet mellan dig som individ, naturen, och den värld du lever i. Vi börjar dagarna med yoga och meditation, med övningar som hjälper kroppen och sinnena att öppna sig för mötet med naturen och fjällen. Marie Strömbeck som är Vålådalsbo har varit vandringsguide i Vålådalen i många år tar dig med ut på en spännande vandring. Tillsamans utforskar vi skog och fjäll i Vålådalens närmsta omnejder, och får upptäcka något utöver det som ses på de utmärkta lederna. Delar av vandringarna sker i tystnad, och om tillfälle och väder ges, stannar vi för kortare meditationer i naturen. Väl tillbaka på stationen finns det tid för avkoppling och reflektion, följt av ett yogapass med fokus på stretching. Middagen avnjuts i restaurangen, och efter maten ges det möjlighet för samtal, meditation och avslappning.  Pris från 4 535 kr som STF medlem 4 235kr   I priset ingår : Boende i 3 nätter på Vålådalens Fjällstation, del i dubbelrum inkl. frukost och 3-rätters middagsbuffé samt 3 lunchpacket som ni packar vid frukost. Yoga instruktioner samt vandringsguide. Vid boende på Vålådalens fjällstation ingår rullskidbana samt tillgång till bastukåta & badtunnor, sporthall inkl. redskap och bollar i mån av plats. För den som vill kan man hyra en ryggsäck för 200 kr under perioden!  Minst 8 deltagare och max 16.  Sista anmälningsdag 30 augusti.  Tips! vid bokning av transport se till att boka med avboknings möjlighet!  För mer information och bokning: Tel. 0647-353 00 eller e-post info(at)valadalen.se eller klicka här för bokning! 

 • Kurser
 • Vandring

Dansrum

DansRum Vålådalen 27-29/9

Dans och vandringskurs 27-29 septemberKursledare: Cecilia Hagberg, dans och vandringsguide från Vålådalen Fjällstation.  Tillsammans med Cecilia och vår vandringsguide har vi skapat en helg med dans och vandring!  Kursen riktar sig till dig som är vuxen, 30 plus och längtar efter att prova dans med grund i jazzdansen (Simonsonteknik för vuxna nybörjare). Även för dig som dansat tidigare och längtar efter att komma igång igen. Om du dansat mycket kan detta ändå vara ett tillfälle för dig att dansträna, även om det är på en enklare nivå, just för att det sker i ett nytt sammanhang. Till fjälls, nära naturen med möjlighet att kombinera vandring med dans. Vi tar oss an både dansgrunder och sköna koreografier inspirerade av musiken. Mellan danspassen tar vår vandringsguide med oss ut, vandrar kortare och lite längre turer i lugn takt och upplever den fantastiska fjällnaturen. Vi lär känna varandra, och blir en grupp som tillsammans upplever en hälsohelg full av glädje! Vandringen, andningen och rytmen i stegen och dansen vävs ihop till en helhet som ger en varm och livgivande känsla.
 För att kunna ta in naturen och komma ner i ro, vandrar vi ofta i tystnad. Och sen dansar vi så det står härliga till – både ute i naturen och ”hemma” på fjällstationen.  Om du bara vill vara med på aktiviteterna dans och vandring så kan du höra av dig på mejl till [email protected]  Varmt välkommen! För mer information om helgensprogram klicka på pdf-filen.  DANSRUM VÅLÅDALEN 2019.pdf   Pris från 3 630 kr, STF-medlem 3 430 kr.  I priset ingår del i dubbelrum inkl. lakan och slutstädning, helpension (frukost, lunch/lunchpaket, 3-rätters middag) tillgång till sporthall med gym, bastu med relax och uppvärmda badtunnor i mån av plats. Kursledare och vandringsguide. Enkelrumstillägg är 600kr.  Minst 10 personer, max 18 personer.
 Anmälan senast 13 september.
 Boka på 0647-353 00 eller [email protected] 

 • Kurser

Lee Seger

Meditation med Lee Seger

Denna kurs är inställd!  ETT GLIMRANDE LIV FÖR DIG, JORDEN OCH ALLT ANNAT LEVANDE. Vi är mitt uppe i ett svindlande äventyr och det mest makalösa med det är att vi inte bara förändrar våra egna personliga liv, utan även världen i sin helhet. När vi förstår vad vi gör, hur viktiga vi är – är det lättare att fortsätta att utvecklas. En inspirerande workshop med föreläsning och meditation med Lee Seger, om hur vi förändrar de gamla strukturerna och skapar något nytt.  Lee Seger är en uppskattad healer och vägledare med mångårig erfarenhet av att vända det som känns tungt till något ljust och kraftfullt. Lee har skrivit och illustrerat Lee Seger Healingkort samt romanen Revan i horisonten, om en kvinnas väg till att se livet med nya ögon. Lee är ständig skribent i tidningen Free, med Fri Vägledning och i vår kommer hennes tredje bok, “Ditt magiska Jag - 13 steg till ett glimrande liv för dig, jorden och allt annat levande”. Day by Day Community är ett forum för likasinnade som drivs av Lee, där inspiration, gemenskap och kunskap finns att hämta när man helst behöver det, som ett gym för själen.  Läs mer om Lee på www.leeseger.com  Välkommen på en magisk stund! När: Lördag 13 juli  Tid: 16.00-18.00 Pris: 500 kronor (betalnings information sker vid bokning) Boka genom att maila [email protected]    

 • Kurser
 • SOMMAR

Skate

Skatekurs april 2020

Skatekurs i Vålådalen den 2-5  april 2020 Kursledare: Vasaloppscoachen Catarina Henriksson "Träningsinspiratören"  Lägg grunden för nästa vintersäsongs skateskidåkning! April månad är den bästa tiden att ge sig ut på fjället för skateturer.  Ljusa nätter med minusgrader, skarsnö tidiga mornar och vårsol på dagarna.  Tillsammans med övriga i gruppen lär du dig under 4 dagar grunderna i Skate varvat med praktiska övningar och teoripass med filmanalys. Självklart lägger vi största vikten på skateåkandet vilket innebär att det är totalt 7 skatepass inlagda under perioden. Efter middagen varje dag samlas vi för en stunds teori, återkoppling från dagen eller yoga och stretch pass. Kursen lämpar sig för den som åker klassiskt idag och vill utveckla sin skatestil.   Transport: Vi rekommenderar att ni tar tåget till denna kurs. Från och med vintern 2019 har återigen SJ börjat med nattåg dagligen från södra Sverige till Undersåker och Åre. Ni kan också välja Snälltåget som tåg transportör. I priset nedan ingår transfer ToR Underåker-Vålådalen. Skicka ett mejl till vår bokning att ni kommer med tåg. Behöver ni inte transfer så informera om det så kommer ni få ett avdrag i priset när ni bokar. bokningen(at)valdalen.se   Pris från 5 220kr Priset inkl. del i dubbelrum, "Sportpension" (4st frukostar, 4st luncher, 3st 1-rättersmiddagsbuffér, transfer från tåget i Undersåker till Vålådalen ToR), kursledare. Som boende gäst på Vålådalens Fjällstation ingår, spåravgift, badtunnor och bastukåta, gym och idrottshall i mån av plats.   Antal deltagare:  Min.10  För mer information: Catarina Henriksson e-post: [email protected]  tel. 073-679 10 50  För bokning kontakta Vålådalens Fjällstation Tel. 0647-353 00, e-post: [email protected] eller boka här!Anmälan senast den 20 mars 2020!  OBS! se till att boka tåg med avbokningsskydd vid eventuellt inställd kurs pga av för få anmälningar.   Kurs innehåll! med reservation för ändringar pga av väderförhållande.  Program2020.pdf      

 • Längdläger
 • längdskidor
 • Kurser

Vill du ha fina erbjudanden och semestertips?


You are now subscribed