Istidsturen 26/2 - 1/3

Följ med på en härlig skidtur där vi rör oss i ett landskap skapat under istiden. Vi får njuta av både U-dal, deltaområde, pyramider, dödisgropar och mycket mera under våra tre dagar på skidor. Vi bor i Lunndörrsstugan två nätter och kan lyxa med bastu efter dagens skidtur. 


Dag 1:
Incheck från 15.00
Vi möts i reception 15.30 med skidkläder och ryggsäck. Vi ger oss ut på en kort "uppvärmning" på skidor med info om turen, tips om utrustning o åkning. Vi går igenom våra ryggsäckar och lämnar kvar överflödig packning/reskläder i Vålådalen. Därefter bastu/badtunna för dem som önskar. Vi möts för middag i restaurangen 18.30. 


Dag 2:
Vi träffas för frukost i restaurangen 8.30, där vi också packar lunchpaket. Skidturen startar 10.00 och vi har en fin tur på 14 km framför oss. Vi färdas i härlig skog och över långa myrar och får kanske se djur eller mera säkert deras spår. När vi närmar oss fjällkanten ser vi spåren efter istiden...
I Lunndörrsstugan köper vi vår middag i den välsorterade butiken och lagar mat tillsammans, njuter av bastu och "dusch" samt kanske ett dopp i isvaken. Vedspisen sprakar och stearinljusen sprider sitt sken i den enkla stugan, snart försvinner vardagens stress och vi somnar gott. 


Dag 3:
Vi packar lätt idag och ger oss ut på dagstur bland istidslämningarna. 
Väder och vind styr vår väg. 


Dag 4:
Vi lämnar Lunndörrsstugan och sätter kurs mot Vallbo via den fantastiska Issjödalen. På vägen dit ska vi också beundra en kanjon, pyramider och ett deltalandskap, samt en hel del dödisgropar. Vi kommer vid klart väder att ha fantastisk utsikt över Vålåns dalgång, Vålåsänkan, innan vi beger oss mot Vallbo. På vägen dit passerar vi ett sameviste. Dagens sträcka ca 18 km. 
Vi får skjuts Vallbo-Vålådalen och väl framme väntar massage/bastu/badtunna och middagsbuffé. Vi avslutar denna tur och planerar nya äventyr i brasans sken. 


Dag 5:
Frukost, utcheck och avresa

Medlemspris i STF är 5 365 kr inkl. guide, boende i stugor och på Vålådalen hotell, (del i dubbelrum inkl. 2 frukost, 1 frukost paket och 2 middagar, bastu och badtunnor, massage (sista dagen).  
Ej STF medlem 5 965 kr, för bokning klicka här!

Mer information: Marie Strömbeck,guide, tel 0647-351 74, 0730-44 45 21, [email protected]com
Läs mer om STF:s stugor eller ring Vålådalen på 0647-353 00 eller skicka ett e-post [email protected]