Vandring på hög höjd med Marie Strömbeck.
9-15 augusti 2021

Paketet är fullbokat! 

Marie Strömbeck som är Vålådalsbo har varit vandringsguide i Vålådalen i många år tar dig med ut på en spännande 5 dagars vandring i de södra fjällmassiven och dalarna av Vålådalens Naturreservat.

Helagsmassivet i Härjedalen har alltid varit ett landmärke från alla väderstreck, 1797 meter högt. Helagskammen är mycket speciell i sin form och i ”grytan” nedanför ligger glaciären, som blir mindre och mindre. Vår guide, vålådalsbon Marie Strömbeck, arbetade på Helags 2001-2002 och har sett förändringen. Vänta inte för länge med denna tur!
Vi kommer också till Gåsenstugan, som är Sveriges högst belägna STF-stuga 1110 meter över havet, med milsvid utsikt mot Sylarna och Helags. Vår första övernattning på vandringen blir i nybyggda Stensdalen och vår sista i Vålåstugan med sitt kända Sturebad. 

Program

Den 9 augusti samlas vi på Vålådalens Fjällstation, där vi går igenom turen & packningen, njuter av en 3-rätters middag och övernattar. 
10 aug. Lätt vandring till Stensdalen 14 km
11 aug. Vandring ovan trädgränsen till Gåsen 15 km
12 aug. Vandring till Helags, lättare vad över Gåsån 19 km
13 aug. Vandring till Vålåstugan, vad över Ljungan 24 km
14 aug. Vandring hem till Vålådalen, lättgångna 20 km

Pris: kr, STF-medlem 5 720kr per person ej STF medlem 6 320kr

I priset ingår: Guide, boende på Vålådalens Fjällstation, del i dubbelrum, lakan och städning ingår. 3-rättersmiddag ankomstdag, frukost och lunchpaket plockas från frukostbuffé första vandringsdagen, samt avslutande 3-rättersmiddag och frukost vid avresa. Vid ankomst till Vålådalens Fjällstation sista dagen ingår massage. 

Boende i STF:s stugor. Vi köper maten själva i stugorna, lever stugliv och hjälps åt med alla sysslor, lagar mat, äter och umgås. Medtag lakan och handduk till stugorna.

Minst 4 deltagare, max 4. Tips! vid bokning av transport se till att boka med avbokningsmöjlighet! 

Vandringen är redan fullbokad.  

Mer information: Marie Strömbeck, guide, tel 0647-351 74, 0730-44 45 21, [email protected]
Läs mer om STF:s stugor