Guidade turer
En dag eller halvdag med en av våra kunniga guider som hjälper dig att få ut det allra bästa och mesta av din fjällvistelse.
Du får chansen att ställa alla frågor, får tipsen som förbättrar din skidåkning – och så delar din guide med
sig av sina smultronställen i Vålådalens fjällvärld.

Topptur på Ottfjället
Med turskidor eller randonnéeutrustning tar vi oss upp på Ottfjällets sluttningar. När vi klivit på uppåt väntar fina utförslöpor. Vi väljer svårighetsgrad utifrån dina önskemål och väderförhållandena.
Heldag (6 tim): 2 000 kr
Halvdag (3 tim): 1 200 kr

Randonnée, grundkurs
Är du sugen på att ta dig an fjällsidorna? Vi lär dig det mest grundläggande inom toppturande med randonnéeutrustning.
Heldag (6 tim): 2 000 kr

Bivack
Vid hårt väder på fjället kan det bli nödvändigt att gräva ned sig i väntan på att vinden mojnar. Våra instruktörer ger dig säkerheten i att kunna göra detta. Tillsammans provar vi på att gräva en bivack, samt tittar på hur man nödbivackerar.
Heldag (6 tim): 2 000 kr

Guidade turer i Vålådalen
I närområdet i Vålådalen finns mycket att upptäcka. Vackra Nulltjärn, Vålån, djurspår i skogen… Tillsammans väljer vi en tur utifrån dina önskemål.
Heldag (6 tim): 2 000 kr
Halvdag (3 tim): 1 200 kr.

Stugtur
Vill du komma iväg bra när du ger dig ut för att gå på tur? Våra guider följer dig gärna en bit på vägen längs leden mot till exempel Lunndörrs- eller Stensdalsstugorna. De tipsar om saker som är bra att tänka på och pekar ut de där särskilt vackra fjällen och vyerna. Vill du ha sällskap hela vägen så får du det!
Heldag (6 tim): 2 000 kr

Våffeltur till Östra Vålådalen
Med turskidor eller randonnéeutrustning åker vi tillsammans iväg mot Östra Vålådalen. Där avnjuter vi en våffla och något varmt att dricka. Sedan blir vi hämtade och körda tillbaka till fjällstationen.
Halvdag (3 tim): 1 200 kr

Tur med korvgrillning
Finns det något mysigare än att grilla korv ute i naturen? Vi ger oss iväg på skidor, snöskor eller till fots, till ett vackert ställe. Turen anpassas självklart efter dina önskemål.
Halvdag (3 tim): 1 200 kr

SLAO Lavin 0
Känn dig säkrare när du åker skidor! Teoretisk utbildning som ger dig kännedom om laviner och hur du undviker dem. Utbildningen genomförs inomhus och omfattar 2-3 timmar. 1 200 kr

Tur under stjärnorna
Vid klart väder tar vi på oss skidorna och beger oss ut i natten. Vi tar en lugn tur och njuter av det stilla fjället under stjärnorna. Ta med termos med något varmt att dricka, varma kläder och ett liggunderlag. 430 kr/tim

Skidskola
Förbättra din skidåkning! Ta en privatlektion – själv eller tillsammans med familjen eller kompisarna. Vi har nybörjar- och fortsättningskurser i längdåkning, alpint och telemark, samt nybörjarkurser i snowboard.
Längdskidskolan
Alpin skidskola
Halvdag (3 tim): 1 200 kr
400 kr/tim

Våra guider
Guiderna på Vålådalens Fjällstation är utbildade enligt Fjällsäkerhetsrådets norm för fjälledare. Fjälledarutbildningen omfattar sexton moment, där vikten ligger i ledarskap och kunskapsvägledning. Andra moment är första hjälpen, orientering, fysisk/psykisk prestation, snö- och lavinkunskap (lavin steg 1), Bivack och nödbivack (vinter och sommar) mm. Guiderna är även utbildade skid- och telemarkslärare.

Mer info och bokning
Kontakta oss på tel 0647-353 00, sporten(a)valadalen.se, så berättar vi gärna mer och tar emot din bokning.