Grund
Vi går igenom cykling på en enkel nivå. Olika cykeltyper med fördelar och nackdelar, samt förhållningsregler för cykling på fjället. Grundläggande teknik och position på cykeln. En första introduktion till cykling i terräng och fjäll.
1h 150 kr/person. 1-6 personer

Guidade turer
Halvdag exkl cykel 1 400 kr/grupp
Heldag, exkl cykel 2 400 kr/grupp

Blanktjärnsrundan – En omväxlande tur i Vålådalens naturreservat med rolig och utmanande cykling. Vi möter myrar, stor granskog och luftig fjällbjörk, liksom branta rullstensåsar. Väl ute vid Blanktjärnarna väntar klart turkost vatten och fina vyer. Vägen tillbaka är en slingrig, bitvis stenig stig med några roliga utförslöpor.
Längd: ca 12 km
Passar: Personer med cykelvana
Tidsåtgång: 1,5-3 tim
Guide: Halvdag

Issjödalen och Pyramiderna – En tur som slingrar sig genom björkskog fram till Issjödalen, en av fjällvärldens mest intressanta platser ur geologisk synpunkt. Här syns tydliga spår av istidens framfart. Vägen hit innebär långa spångade partier över stora myrar med fin utsikt, och utmanande partier med mycket sten och teknisk cykling. Efter 7 km passerar vi Grönvallens sameviste där kåtor och byggnader finns kvar. Väl framme i Issjödalen och uppe på platån bjuds fin stigcykling. Pyramidernas toppar är perfekt formade av inlandsisen och ger associationer till Egypten. OBS: Själva Pyramiderna är förbjudna att beträda på grund av markslitaget.
Längd: ca 21 km från Vallbo, ca 34 km från Vålådalen
Passar: Personer med god cykelvana i terräng
Tid: 4-6 tim
Guide: Heldag

Bäverkroken –Bäverkroken är fin cykling på singeltrack i skogen, blandat med grusväg att flyga fram på. Vi passerar fina skogsmiljöer och den gamla boplatsen som gett namn åt turen, liksom Post-Olles torg.
Längd: ca 11 km med start i Vallbo. Ca 25 km med start i Vålådalen
Passar: Personer med cykelvana
Tid: 2-3 tim
Guide: Halvdag