Här följer några av de filmer som är inspelade i Vålådalen under 1900-talet. Filmerna är länkade från Filmarkivet.se. Klicka på länkningarna ovanför texterna i blått.

Sofia flickorna i Vålådalen

Uppvisning av Sofia flickorna i Vålådalen.

Terras fönster

Riksidrottsförbundets idrottsgård i Vålådalen. Från 2:59 till 5:35 Moderna hjälpmedel som tvättmaskin demonstreras med ett Surfpaket väl synligt. Mora-Nisse och Sonja Edström medverkar. Dagens novell. Oblyg reklam för Lux tvål. Morgonstund med pigg hustru Barbro och sömnig make (Oscar Rundquist). Tobias (Georg Adelly) hämtar Barbro till åktur i ny bil. Barbro hem till Oscar som fortfarande sover. Middag med Blå Band soppa. Oscar vaknar när oboespelande Mona Geijer-Falkner kommer på besök. Ej använda scener ur I dur och skur med Lindberg, Eriks och Ljung.

Japanska skidåkare i Vålådalen

Veckorevy 1952-01-21
Bilder från Nils Nilsson Skums begravning i Kiruna, när NK firar 50 år, konståkning i Akperna, Japanska skridskoåkare i Vålådalen börjar från 5:28 till 7:13 och uttagningstävlingar för skidåkare till olympiska spelen i Oslo.
 
Idrottsåret 1973, Plakett över Gösta Olander och skidor på plastspår!

Journal över sporthändelser 1973 med bilder av Ulrika Knape (simhopp) och Inger Knutsson (löpning). Ett kort sammandrag av Formel 1-loppet på Anderstorp. Det svenska lagtempolaget i cykel presenteras i och med Nordiska mästerskapen i Danmark. I Vålådalen avtecknas en plakett över Gösta och Olga Olander och dessutom presenteras anläggningarna där. Från 4:32 till 6:10 i filmen kan du se detta. Svenska minigolfare spelar i Solna. Vasaloppets start, vissa personligheter och målgången visas. Finalmatcher i värja från VM i fäktning visas, likaså bilder från 10-mila kavlen (orientering). Gunnar Larssons 200 meter medley-lopp från VM i simning i Belgrad och kvalmatch till VM i fotboll Sverige-Österrike. Från Båstad visas matchbilder Björn Borg mot Stan Smith. Även Gustav VI Adolf syns, hans sista offentliga framträdande. Till sist en intervju med simmaren och världsmästaren Gunnar Larsson utanför GIH i Stockholm med anledning av Larssons beslut att sluta tävla.

Nordisk Tonefilms journal (27 februari – 4 mars 1956)

VM i konståkning i Västtyskland. Oljetågen i Göteborg. Nyvalde finske presidenten Urho Kekkonen. KF:s kafferosteri på Hisingen i Göteborg. Olandergården i Vålådalen invigs. Från 4:35 till 5:59. Detektivtävlan på Nordiska museet i Stockholm för barn med sportlov. Kryssaren 'Gotland' i Abidjan i Elfenbenskusten. SM på skidor i Östersund.