Trail Center Café med cykeluthyrning och guidning

I vårt Trail Center Café får du hjälp av vår cykelexpert Andy White med personal. Här hyr du stigcyklar, bokar guidade turer och cykelskola. Vi har även verkstad och reservdelar om din egen cykel strular. För kontakt och bokning av cykel: [email protected]

Vårt populära café är den perfekta avslutningen för dagen med våra goda wraps och kaffe från vår espressomaskin. 


Cyklingen runt Vålådalens fjällstation sker på leder som delas med vandrare och löpare. Som cyklist har du ansvar att varje möte (med människa eller djur) sker på ett lugnt och trevligt sätt. I Vålådalen finns allt från breda spår till teknisk cykling på mindre leder. Vi ber dig som cyklist att visa hänsyn till vandrare och till de regler som gäller i Vålådalens naturreservat. Läs Länsstyrelsens Ledvett

Länsstyrelsen har begränsat cyklingen kring Blanktjärn och vid Issjödalen. Du hittar Länsstyrelsens info om detta här.
Det är viktigt att man som cyklist håller sig på lederna för att minska slitage. Upplever Länsstyrelsen att detta inte efterlevs kan större begränsningar införas.

OBS! Vissa perioder på året avråder vi cykling och andra aktiviteter på områden i Vålådalen för att minska störningen av renarna och renskötseln. Detta är t.ex. vid kalvning eller märkning. Kolla med oss eller se på vår Facebooksida om hur läget är när du skall ut. OBS!
 

Cykeltransfer
Vålådalens Fjällstation erbjuder transfer från Undersåkers järnvägsstation, bokas i receptionen. Kom ihåg att säga till att du har cykel med dig! transfer bokas i receptionen på Vålådalens Fjällstation, tel 0647-353 00.