Trail Center Café med cykeluthyrning

I vårt Trail Center Café får du hjälp av vår cykelexpert Andy White med personal. Här hyr du stigcyklar och bokar cykelskola i vår skills area.. Vi har även verkstad och reservdelar om din egen cykel strular. För kontakt och bokning av cykel: [email protected]

Vill du testa vår pumptrack kan du hyra våra dirtcyklar ii 2 timmar för 245 kr.

Vårt populära café är den perfekta avslutningen för dagen med våra goda wraps och kaffe från vår espressomaskin. 


Cyklingen runt Vålådalens fjällstation sker på leder som delas med vandrare och löpare. Som cyklist har du ansvar att varje möte (med människa eller djur) sker på ett lugnt och trevligt sätt. I Vålådalen finns allt från breda spår till teknisk cykling på mindre leder. Vi ber dig som cyklist att visa hänsyn till vandrare och till de regler som gäller i Vålådalens naturreservat. 

Länsstyrelsen har begränsat cyklingen kring Blanktjärn och vid Issjödalen. Du hittar Länsstyrelsens info om detta här.
Det är viktigt att man som cyklist håller sig på lederna för att minska slitage. Upplever Länsstyrelsen att detta inte efterlevs kan större begränsningar införas.

OBS! Vissa perioder på året avråder vi cykling och andra aktiviteter på områden i Vålådalen för att minska störningen av renarna och renskötseln. Detta är t.ex. vid kalvning eller märkning. Hör gärna av dig till oss för aktuell information! 
 

Cykeltransfer
Vålådalens Fjällstation erbjuder transfer från Undersåkers järnvägsstation, bokas i receptionen. Kom ihåg att säga till att du har cykel med dig! transfer bokas i receptionen på Vålådalens Fjällstation, tel 0647-353 00.