Vålådalen Cykelcamp
27-30 augusti 2017 (söndag – onsdag)

Dagar för dig som är cykelfrälst. Vi bor och äter på Vålådalens Fjällstation, njuter vi av legendarisk fjällcykling med guide och på kvällarna varvar vi cykelmek med cykelteknik och goda middagar tillsammans. Självklart blir det också skönt häng i bastu och badtunnor.

Vålådalen är den perfekta utgångspunkten för fina dagsturer. Med erfarna och cykelälskande guider cyklar du till exempel Bäverkroken, Blanktjärnsrundan, Issjödalen och Pyramiderna. Det blir roliga och lärorika dagar som passar dig med vana av terrängcykling.

Program

Söndag 27 aug
17.30 Samling Vålådalens Fjällstation för en kortare introduktion.
18.30 3-rätters middag på lokala råvaror. Efter maten disponerar du tiden som du vill, till exempel i den fina bastukåtan med badtunnor.

Måndag 28 aug
9.00 Samling för en genomgång av området (djur och natur) och utrustning. Vi börjar med cykelteknik innan vi ger oss ut. Väder och vind får bestämma vad vi gör av dagen, men räkna med rolig och teknisk cykling! Väl tillbaka på station väntar badtunna och bastu.
18.30 Middag.
Efter middagen har vi en clinic kring hur man sköter och mekar med cykeln.

Tisdag 29 aug
9.00 Idag hägrar en heldag på fjället. Det blir en tur som bjuder på svårslagen natur och cykling! Är det en varm dag, kan ett dopp i en tjärn vara ett skönt sätt att svalka av sig. Tillbaka på station är det fri tid fram till middagen.
18.30 Middag

Onsdag 30 aug
9.00 En kortare avslutningstur innan vi äter en gemensam lunch. Hemresa.

XC-lederna som vi cyklar är av svårighetsgraden röd. För att ha gott utbyte av lägret bör du ha viss vana av att cykla i terräng, men du behöver absolut inte vara proffs.

Pris: 4 500 kr, STF-medlem 4 200 kr
Inklusive guide på alla turer och clinic med cykelmekaniker. Hotellboende med del i dubbelrum, helpension (frukost-, lunch- och middagsbuffé), fri tillgång till relaxavdelning med bastu och badtunnor, rullskidbana, idrottshall, gym.

OBS: Minst 4, max 15 personer, för att garantera hög kvalitet på lägret.

Mer information och bokning via Vålådalens Fjällstation, tel 0647-353 00 eller info(a)valadalen.se
Transfer till och från Undersåkers station går att boka till via fjällstationen.
Cykel går att hyra, kontakta Vålådalens Fjällstation för pris.