På grund av Corona pandemin haR vi ändrat våra avbokningsregler att avse 7 dagar före ankomst.

 

GÄLLANDE UTVECKLINGEN AV CORONAVIRUSET (COVID-19)

 

Vålådalen Fjällstation bevakar händelseförloppet och utvecklingen av Coronaviruset (Covid-19) och följer de riktlinjer som ges av centrala och lokala hälsovårdsmyndigheter. Vår högsta prioritet är våra gästers och medarbetares hälsa och välbefinnande.

Vålådalen Fjällstation planerar att hålla öppet som vanligt. Vi har inga bekräftade fall av Covid-19 i vårt område och det finns inget som tyder på att det finns smitta här. Vi har dock valt att ställa in större arrangemang och stora konferenser.

Vi agerar i enlighet med upprättade rutiner som gäller i händelse av upptäckt av Covid-19 och våra medarbetare är instruerade att hantera de situationer som kan uppstå.

På vår anläggning är hygien och renlighet alltid högt prioriterat. Vi betonar också vikten av god handhygien. Vi har strikta rutiner för vår personals handhygien i samband med köksarbete, måltider och toalettbesök. Vi vill också uppmuntra våra gäster att tvätta sina händer ofta med tvål och varmt vatten.

 

Vad vi gör för gästers och medarbetares trygghet:

  • Vi följer riktlinjer och rekommendationer från hälsovårdsmyndigheter och våra medarbetare får löpande ta del av ny information om Covid-19.
  • Vi har stärkta rutiner för städning, rengöring och hygien. Det innebär bland annat att vi utför regelbunden desinficering av frekvent använda ytor som exempelvis dörrhandtag, kortterminaler och hissknappar. 
  • Vi har ökat fokus på handhygien på anläggningen och handdesinfektion finns tillgängligt för våra gäster i allmänna utrymmen. 
  • Vi har ändrat rutinerna i restaurangen och tagit bort bufféservering och ersatt den med förslutna portioner och frukostpåsar. Vill du äta utomhus går det också bra.
  • I gästköket i Tungården finns rutiner om max antal gäster och bokning av tid för matlagning/middag.
  • Vi vill uppmana medarbetare och gäster att i händelse av tecken på förkylning eller influensa stanna inne på ditt rum och ta kontakt med vårdguiden 1177 och receptionen.

 Denna information gäller tills att annat anges och kan uppdateras vid senare tillfälle.

 

Exempel på de åtgärder som Vålådalen Fjällstation vidtar för att minska risken för smitta. I största möjliga utsträckning förbereder vi maten i portionsförpackning i stället för traditionell buffé.